JoSePalla oli härkäviikon päätteeksi (kolme peliä) vierasreissu Sieviin ja Kemiin Futsal-liigassa. Saalis jäi laihaksi, tuliaisina oli kaksi tappiota. Lauantaina Sievi oli parempi 6–3 (5–1), ja sunnuntaina Kemissä tuli takkiin 8–2 (2–1).

Sieviä vastaan JoSePa lähti peliin hieman siipirikkoisena, pohjapelaajien tontilta puuttui pelaajat Jarkko Kosunen ja Tarkko Savela. Ottelu alkoi JoSePan kannalta pirteästi ja neljän minuutin kohdalla Otto Piili veikin vierasjoukkueen 0–1 johtoon.

Alkukaudesta vahvistunut Sievi pääsi paremmin mukaan ja vastasikin seuraavista maaleista. Sievi takoi neljä maalia reiluun viiteen minuuttiin ja otti ottelun hallintaan. JoSePa pääsi jatkuvasti hyville paikoille, mutta viimeistely ei ollut kotijoukkueen luokkaa ja maalivahti Miika Toivola hoiti loput. Muutama minuutti ennen ensimmäisen puoliskon loppua Joni Pakola kaatoi vielä kylmää vettä vierasjoukkueen niskaan tekemällä puoliaikalukemiksi 5–1.

Toiselle puoliskolle JoSePa lähti hakemaan parempaa peliä puolustuksen kautta, osittain siinä onnistuen. Pallo ei kuitenkaan mennyt maaliin ylärimaa lähemmäksi vieläkään. JoSePa otti lentävän maalivahdin käyttöön neljä minuuttia ennen loppua ja pääsikin sen avulla vielä peliin mukaan. Jari Kotimäki teki kaksi nopeaa maalia ja tilanteeksi 5–3. Takaa-ajo päättyi kuitenkin, kun Sievi pääsi karvaamaan pallon pois ja tekemään lopullisen ratkaisumaalin tyhjiin. Lopputulokseksi muodostui 6–3.

Lauantain ottelusta sisuuntuneena JoSePa lähti sunnuntaina vahvan alkukauden pelanneen FC Kemin vieraaksi. Ottelu alkoi jälleen hyvin, mutta ensimmäisistä maaleista vastasi kotijoukkue, kun pistepörssiä johtava Enderson Suarez iski pallon maaliin. Vain minuuttia myöhemmin liigan kokeneimpiin pelaajiin kuuluva Keijo Huusko pääsi puttaamaan pallon JoSePan verkkoon maalinedustalta. Tämän jälkeen JoSePa pääsi peliin hyvin ja saikin pidettyä kotijoukkueen vikkelät ulkomaanvahvistukset pimennossa ja jälleen maalilla vartioinut Matti Nurminen hoiti loput. Junioriosasto jatkoi vahvoja otteitaan, kun Matias Paappanen riisti pallon itselleen ja tuikkasi JoSePan läpiajosta mukaan peliin. Puoliajalle siirryttiin 2–1 lukemissa.

Hyvä ensimmäisen puoliajan loppupuoliskon vire ei JoSePalla jatkunut toisen puoliajan alussa, vaan FC Kemi iski jälleen kaksi maalia nopealla tahdilla. Janne Kosunen toi vielä JoSePan 4–2 lukemiin syötönkatkolla, mutta enempää maaleja ei JoSePa saanut aikaan. JoSePa otti aikaisin lentävän maalivahdin käyttöön, mutta tällä kertaa se ei tuottanut tulosta, vaan FC Kemi pääsi viimeistelemään useamman maalin tyhjään verkkoon. Loppulukemiksi tuli 8–2.

JoSePan pitää omat hyvät hetkensä otteluissa jalostaa maaleiksi asti, muuten sarjassa käy vielä niin sanotusti kylmät. Taitavat ja rutinoituneet vastustajat rankaisevat virheistä, JoSePan rankaisut jäävät niin sanotusti piippuun. JoSePalle on nyt peleistä parin viikon tauko, 25.1. tulee vastaan kotona aika tärkeässä pelissä Liikunnan Riemu.

Petri Hentinen

Tagged with →