Nelostiellä Joutsassa sattui runsaan viikon sisään kaksi henkilöauton ja rekan yhteentörmäystä. Ensimmäinen onnettomuus sattui 19. joulukuuta Harjunlahdentien risteyksessä, kun täysperävaunurekka törmäsi Nelostieltä Harjunlahdentielle kääntymässä olleen henkilöauton perään.

Joutsan suunnasta tulleen henkilöauton kuljettaja oli pysähtynyt Nelostielle Harjunlahdentien risteykseen aikeinaan kääntyä Harjunlahdentielle ja ilmoittanut kääntymisaikeistaan asianmukaisesti vilkulla.

Perässä tulleen täysperävaunurekan kuljettaja ei kuitenkaan jostain syystä huomannut tätä, vaan rekka törmäsi autoon poliisin mukaan suhteellisen kovalla vauhdilla. Onnettomuus tapahtui suoralla tieosuudella, jossa on hyvä näkyvyys.

Henkilöauton kuljettaja sai törmäyksessä lieviä vammoja ja hänet sekä hänen kyydissään ollut matkustaja vietiin onnettomuuspaikalta sairaalaan tarkistettavaksi. Henkilöauton peräosa kärsi isoja vaurioita. Myös rekan keula vaurioitui hieman, mutta rekan kuljettaja sen sijaan selvisi loukkaantumatta.

Rekkaa kuljettanutta, vuonna 1990 syntynyttä ulkopaikkakuntalaista miestä, epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Poliisi tutkii parhaillaan onnettomuuden syytä.

Tuoreempi tapaus sattui Joutsan ja Toivakan kuntarajan tuntumassa viime sunnuntaina iltayhdeksän maissa. Tuolloin henkilöauto törmäsi ohitustilanteessa rekan vasempaan etukulmaan ja suistui ojaan. Onnettomuus sattui ohituskaistalla.

Onnettomuudessa osallisina olleissa ajoneuvoissa oli kaikkiaan kolme henkilöä. Kukaan heistä ei loukkaantunut vakavasti. Henkilöauto vaurioitui törmäyksessä sen verran, että se jouduttiin hinaamaan pois onnettomuuspaikalta.

Tagged with →