Joutsan kunta palkitsi joulun alla paikalliset Vuoden 2019 urheilu- ja liikuntateot. Vuoden urheiluteosta palkittiin Joutsan Tarmo ry. Palkitsemisen perusteluissa todettiin muun muassa, että tänä vuonna sata vuotta täyttävän seuran aktiivinen judon harjoitus- ja kilpailutoiminta on tuottanut yli kahdenkymmenen vuoden ajan menestyneitä kilpajudokoita sekä yhä kohoavia vyöarvoja harrastajille.

Vuoden liikuntateko -palkinto myönnettiin Joutsa MTB:lle. Kyse on vapaamuotoisesta maastopyöräilyn, muun pyöräilyn ja liikunnan yhteisöstä, joka tekee sesongin aikana viikoittaisia yhteislenkkejä. Ryhmän jäsenet jakavat tietouttaan reiteistä, välineistä ja tapahtumista, ja ovat myös aktiivisesti vaikuttaneet maastopyöräilyn olosuhteisiin muun muassa reittejä suunnittelemalla.

Päätöksen palkittavista teki annettujen esitysten pohjalta Joutsan hyvinvointi- ja sivistyslautakunta.

Tarja Kuikka

Yläkuvassa palkittujen tahojen edustajat eli Joutsan Tarmon Tuomas Rantanen (oik.) ja Eila Kivinen sekä Joutsa MTB:n Antti Peltonen ja Matti Miettinen sylissään Mimosa Miettinen. Kuva: Mika Sirkka