Paikallislehden saamien tietojen mukaan Leivonmäellä sijaitsevan Yritystalon osakkeiden omistussuhteissa olisi tulossa muutoksia. Kiinteistöosakeyhtiö Leivonmäen Yritystalo harkitsee ostavansa rakennuksessa olevat kaksi Osuuspankin osakehuoneistoa.

Joutsan kunnanjohtaja Harri Nissinen vahvistaa, että yhtiö todella harkitsee tällaista.

– Hallitus kokoontuu ja todennäköisesti yhtiökokous saa asian asialistalle. Jos yhtiö ostaa, niin käyttötarkoitus (huoneistot) säilynee edelleen, eli nykyinen vuokralainen jatkaa yhtiön vuokralaisena, kertoo Nissinen.

Kunta omistaa Jukolan Juuston ja Karoliinan Kestikievarin tilat ja loput ovat olleet pienempien osakkeenomistajien hallussa. Päädyssä olevat osakkeet ovat Keski-Suomen Osuuspankin hallussa.

Joutsan kunta omistaa tällä hetkellä 79,49 prosenttia kiinteistöosakeyhtiöstä. Tietoja yhtiön taloudellisesta tilanteesta, kuten sen lainoista ja yhtiövastikkeen määrästä, täydennetään heti kun se on mahdollista.

Leivonmäen Yritystalo on ollut usein julkisuudessa. Osuuspankki on ainakin kahdesti, vuosina 2008 ja 2016, yrittänyt myydä osakkeitaan kunnalle.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Keski-Suomen Osuuspankin hallussa olevat osakehuoneistot sijaitsevat tässä päässä kiinteistöä.