JoSePalle ei pohjoisen joukkueet tunnu sopivan Futsal-Liigassa. Tornion Palloveikot kävi noutamassa Joutsasta pisteet melko hengettömältä kotijoukkueelta maalein 3–8 (0–4).

JoSePalla oli pieniä miehistövaikeuksia ennen ottelua jo edellisestä ottelusta poissa olleet Tarkko Savela ja Otto Piili olivat edelleen poissa rivistä. Jonkin verran pelillisiä muutoksia tästä seurasi, mutta ei sen taakse varmaankaan voi piiloutua. JoSePa pelasi ensimmäisellä jaksolla huonoimman puoliaikansa miesmuistiin.

Avauspelistä ei tullut mitään, syötöt napsahtelivat ihan vääriin jalkoihin, eikä puolikentän yli päästy kontrolloidusti. Esitys oli kauttaaltaan aika pehmoisen oloinen.  Oma osansa oli tietysti vierailla, joiden pelisuunnitelma toimi täydellisesti. ToPV haistoi hyvin JoSePan epävarmuuden, ja prässäsi aina kun mahdollista.

Ensimmäisen jakson numeroissa ei ollut maaliakaan liikaa, kotijoukkue ei saanut jaksolla oikeastaan yhtään todella vaarallista tilannetta aikaiseksi. Pukukoppiin marssi hyvin vakavanoloinen kotijoukkue.

Toisella jaksolla JoSePa sai oman prässin aktiivisemmaksi ja heti alkuun tuli pari maalipaikkaakin. Alimman miehen pallonmenetys poiki kuitenkin vastahyökkäyksen ja tilanne oli jo 0–5. JoSePa sai heti perään kavennuksen, mutta lisää pilviä taivaalle tuli maalivahti Aake Partion alavartalovamman vuoksi. Hänen tilalleen tullut liigadebytantti Matti Nurminen pelasi kuitenkin ottelun loppuun erinomaisesti.

Kohta tullut 2–5 kavennus toi toivoa vielä kunnon pistetaistosta, mutta lopulta ottelun paras pelaaja Iiro Vanha karkasi laidalta maalintekoon; 2–6. Ottelu pelailtiin loppuun ja pinnat Tornioon.

JoSePa sai jälleen kerran peliin huonon alun, kun vastustaja rokottaa heti alussa. Sen jälkeen omat virheet edesauttoivat taitavaa vastustajaa karkumatkalle, ja JoSePalla ei ensimmäisellä jaksolla ollut oikein uskoa omaan tekemiseen. Pukukopista saatiin jonkin verran henkeä puhallettua potilaaseen, mutta taktisesti viisaasti pelanneet vieraat eivät suurta tuskaa JoSePan yrityksestä huolimatta kokeneet.

Ensimmäinen kierros on nyt pelattu, ja JoSePa keikkuu siellä missä pitääkin, playoff-viivan tuntumassa. Siellä oltiin viime vuonnakin, mutta tänä vuonna otteet ovat olleet ailahtelevampia. Joukkueella on työsarkaa ainakin siinä, miten ottelut aloitetaan, ja miten taktisesti erilaiset joukkueet hoidellaan.

Seuraava kierros alkaa todellisella kuuden pisteen ottelulla, missä JoSePaa vastaan astelee Joutsassa ensi lauantaina MadMax Valkeakoskelta. MadMax on pinnan JoSePaa edellä seitsemäntenä, JoSePa on kahdeksantena.

Petri Hentinen

Yläkuva: Lauantaina JoSePa kamppaili Tornion Palloveikkoja vastaan Joutsan kotihallissa. Kuva: Jonna Keihäsniemi.

Tagged with →