Lions Club Luhanka jakaa vuosittain erilaisina avustuksina 3.000–4.000 euroa. Kohderyhminä ovat lapset, nuoret, ikäihmiset ja kaikki apua tarvitsevat, sekä yhteisölliset hankkeet, on sitten kyse taloudellisesta avusta tai talkootöinä auttamisesta.

– Tänä vuonna päätimme hankkia sankarihaudoille lyhdyt ja sytyttää niihin kynttilät itsenäisyyspäivänä. Lyhdyt lahjoitetaan Luhangan kappeliseurakunnalle. Hankintaan saatiin avustusta Aarne Ritari -säätiöltä, tiedottaa Aki Virtaniemi yhdistyksestä.

Lions-liikkeen teemana on ”Teemme yhdessä hyvää”. Luhangassa teeman mukaisina painopistealueina ovat olleet erilaiset tapahtumat, joista tunnetuimpana äskettäin järjestetty Joulupolku. Nuorisoa on muistettu stipendein, vanhainkodin asukkaita musiikillisilla tuokioilla ja yksittäisiä avuntarvitsijoita talkootyöllä ja avustuksilla.

Muita esimerkkejä ovat hymypatsaat ja stipendit koululaisille ja opiskelijoille, pyörätuoliramppi, pyörätuoli varusteineen ja erilaiset tapahtumat palvelutalo Tuuliharjuun, tiekirkko-oppaiden palkkaaminen sekä ruokakassit tarvitseville.

Henkilöiden lisäksi kohteina ovat olleet muun muassa Peltolan kotiseutumuseo, kirkonmäki rakennuksineen ja hautausmaineen. Sankarihaudoille järjestö on sytyttänyt kynttilät.

– Hautalyhtyhanke sai suuren suosion, peukutuksia kertyi Facebookissa noin 170 kappaletta muutamassa päivässä. Sehän tarkoittaa, että yli 15 prosenttia Luhangan Facebook-ryhmän jäsenistä piti hanketta hyvänä, kertoo Virtaniemi välittömästä palautteesta.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Hautalyhdyt Luhangan sankarihaudoilla. Kuva Aki Virtaniemi.

Tagged with →