Viime viikon tiistaina kisattiin Joutsassa kolmatta kertaa Jämsänseudun Pystykorvat ry:n järjestämissä Harmihaukuissa harmaa norjanhirvikoirien paremmuudesta hirvenkäsittelytaidossa. Kilpailukeskuksena toimi Hankaan erätalo. Koiramäärä oli kasvanut vielä edellisvuodesta, maastoon starttasi 23 koiraa. Tapahtuma on saanut rodun harrastajien keskuudessa positiivisen vastanoton, mikä näkyi jo osallistuvien koirien laajasta ikäjakaumasta. Nuorin oli noin vuoden ikäinen ja vanhimman ollessa yhdeksänvuotias.

Koe saatiin viedä läpi hienossa säässä ja pikku pakkasessa. Hirviä löytyi koemaastoista hyvin, joskin syksyn kannan voimakas verotus ilmeni paikoin niiden levottomuutena ja liikehtimisenä koe-erän aikana. Pakkaskelilläkin saattoi siinä olla osansa. Siitäkin huolimatta tulostaso muodostui hyväksi, kärjen osalta erinomaiseksi.

Voitosta käytiin kova kilpailu, joka ratkesi puolen pisteen erolla. Kärkikolmikko muodostui kokonaisuudessaan uroksista ja voiton vei pistein 91,5 Hepovaaran Uljas, om. Jaakko Rönkkä Jyväskylästä. Toiseksi sijoittui Harvasten Kaira 91,0, om. Unto Liukkonen Pertunmaalta ja kolmas Jalo 89,5, om. Nina Pieviläinen Jyväskylästä.

Paras narttu oli neljänneksi tullut Pitkäparran Linda 88,5 om. Jussi Rossi Äänekoskelta. Paikkakunnan omista koirista yhdeksäs oli Ristisaaren Inka 72, om. Arto Niinikoski ja kymmenes Karpaasin Salama 68, om. Matleena Teppola.

Arto Niinikoski

Yläkuvassa vasemmalla voittaja Hepovaaran Uljas, Jaakko Rönkkä ja oikealla paras narttu Pitkäparran Linda, Jussi Rossi. Molemmat koirakot palkittiin tutkapannoilla. Kuva: Jutta Niemelä.

Tagged with →