Autokorjaamoalalla tapahtui yrityksen omistajanvaihdos, kun AD-Autokorjaamo Joutsa sai uudet yrittäjät heinäkuussa. Timo Havukainen ja Heini Havukainen ostivat Teollisuustiellä sijaitsevan korjaamon liiketoiminnan Teuvo Ylöseltä. Paikalla jo 1970-luvulta lähtien sijainnut korjaamo sai näin ollen uudet jatkajat Havukaisista, jotka perustivat Joutsan Autotalo Oy:n pyörittämään liiketoimintaa.

AD-Autokorjaamo Joutsasta saa kattavat autokorjaamopalvelut kaikkiin merkkeihin. Lisäksi korjaamo tekee pyörien suuntauksia, ilmastointihuoltoja sekä jarrujen kuntotarkistuksia jarrudynamometrillä. Korjaamopuolesta vastaa käytännössä jo Ylösellä pitkään työskennellyt Leo Saltiola, joka on nyt uuden yrityksen palkkalistoilla.

Uusi yrittäjä Timo Havukainen on alun perin lähtöisin Pohjois-Karjalasta, jossa hän teki työuraa mekaanisen metsäteollisuuden sekä konepajateollisuuden palveluksessa. Hänestä alkoi kuitenkin tuntua, että kolmivuorotyöstä voisi siirtyä toisenlaiseen elämänrytmitykseen, ja siksi hän perusti toiminimen alanaan soodapuhallus sekä lämpöpumppujen asentaminen. Sivubisneksenä Havukainen oli tehnyt näitä jo aikaisemmin.

– Autokorjaamon omistaminen on kuitenkin ollut elinikäinen haave, sillä olen aina tykännyt autojen ja koneiden rassauksesta. Kun tilaisuus tuli ostaa Ylösen Teuvolta tämä liiketoiminta, niin tartuimme tilaisuuteen, kertoo Havukainen.

Kirjanpidosta vastaava vaimo Heini Havukainen tuli liikekumppaniksi, ja autokorjaamo alkoi toimia heinäkuussa uusien yrittäjien johdolla. Kauppaan sisältyi paljon hallitilaa, ja korjaamotoiminnan ohella yrittäjät vuokraavat myös varastotilaa. Entinen autokaupan myyntihalli ja korjaamon takana oleva niin sanottu takahalli ovat vuokrattavissa tätä tarkoituksesta varten. Takahallin korkeus mahdollistaa myös kuorma-autokaluston säilyttämisen.

– Tulevaisuudensuunnitelmina on yhden työntekijän palkkaaminen lisää, mikäli korjaamopuolella riittää kysyntää. Alan myymään kevään aikana myös soodapuhallusta ja lämpöpumppujen asentamista, kertoo Havukainen.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Leo Saltiola (vas.) vastaa AD-Autokorjaamo Joutsan autokorjaamopalveluiden käytännön toteuttamisesta. Uusi yrittäjä Timo Havukainen (oik.) aloitti heinäkuussa liiketoiminnan tällä alalla ostettuaan yrityksen entiseltä toimijalta Teuvo Ylöseltä.