JoSePa esitteli parantunutta puolustuspeliään Tampereella Futsal-liigan ottelussa. PP-70 sai tunnustaa vieraansa tällä kertaa paremmaksi joukkueeksi niukasti maalein 0–1 (0–0).

JoSePalle parin viikon tauko peleistä tuli SoVo-ryöpytyksen jälkeen hyvään saumaan. Treeneissä juteltiin vakavasti ja joukkue alkoi parsia puolustusta kasaan seuraavaa peliä varten. Tesoman Palloiluhallilla oli sitten hyvin erinäköinen ottelu verrattuna parin viikon takaiseen. Joukkueet olivat tasapisteissä Playoff-viivan molemmin puolin, ja tästä syystä pelistä muodostui melko hidastempoinen kyttäilypeli. Hyviä maalipaikkoja tuli harvakseltaan molemmille joukkueille, ja koska maalivahdit olivat molemmin puolin vireessä, ei mitään hyökkäyspelin juhlaa nähty.

JoSePalla oli kuitenkin ne pelin osa-alueet kunnossa, mitkä SoVoa vastaan pettivät. Ensinnäkin asenne ja peli-ilme olivat hiukan parempia kuin PP:llä, ja huomattavasti parempaa kuin Somerolla. Omien hyökkäysten jälkeen joka äijä kelasi takaisin puolustukseen, eikä vastustaja saanut ylivoimahyökkäyksiä käytännössä lainkaan. JoSePa meni riittävän kovaa tilanteisiin eikä kananmunat taskuissa, lisäksi erikoistilannepelaaminen omassa päässä oli mallikasta. PP ei saanut JoSePan muotoa rikki kunnolla missään vaiheessa, ja joutui tyytymään pääasiassa kaukolaukauksiin ja huonoihin laukaisukulmiin.

Vähän viime aikoina maaleja tehneen vastustajan kenkäkin puristaa jonkin verran, muutamista hyvistä paikoistakin sai PP aikaan huonoja laukauksia. Mainittakoon, että PP ei ole tehnyt yhtään maalia JoSePaa vastaan kotonaan JoSePan kahdella liigakaudella.

JoSePan parhaana palkittiin hyvin torjunut Aake Partio, nollapeli on aina kova juttu Futsalissa. Pelistä toiseen kovaa duunia tekevä Otto Piili teki toisessa peräkkäisessä pelissä maalin, ja pelasi kovalla asenteella läpi ottelun. Tuukka Korhonen pelasi ensimmäisen täyden pelin kokoonpanossa, jo oli heti täysin mukana JoSePan pelikirjan sivuilla.

JoSePa nousi vaihteeksi playoff-viivan päälle ohi PP:n, mutta taistelu pudotuspelipaikoista tulee olemaan loppuun saakka ankaraa viivan tuntumassa. Ensi viikolla JoSePalla on kaksi peliä. Tiistaina kohdataan Jyväskylässä Kampuksen Dynamo, ja lauantaina kotona ToPV Torniosta.

Petri Hentinen

Tagged with →