Luhangan kirkonkylässä pidettiin lauantaina perinteinen joulunaikaan virittäytymisen tapahtuma, Luhangan Joulupolku. Paikalla oli monenlaista jouluista tapahtumaa koettavana sekä ostettavaa myyntipisteistä niin koristeluun kuin suuhunpantavaksikin. Kuten näinä aikoina on tavallista näillä leveysasteilla, sää koitteli vesisateen muodossa tapahtumaan osallistujia, mutta sen ei annettu tunnelmaa häiritä.

Joulupolkua ovat jo useamman vuoden organisoineet Lions club Luhanka ja sen Ladyt. Aki Virtaniemi kommentoi järjestäjien taholta tapahtumaa.

– Oli mukava huomata, että ihmiset eivät antaneet olosuhteiden häiritä yhteisöllistä joulutunnelmaansa. Väkeä kävi tasaiseen tahtiin, ja hämärän tultua ulkotulien elävä valokin korosti lämpimästi tapahtuman luonnetta.

Tapahtumassa käyneiden määrää on vaikea arvioida, mutta sen uskotaan olleen kuitenkin useampi sata henkeä, ja myös paljon muitakin kuin luhankalaisia saapui joulutunnelmaa etsimään. Kaiken kaikkiaan yli 20 yritystä tai yhdistystä antoi oman panoksensa Joulupolun eteen.

Oheistapahtumista mainittakoon, että Luhangan koulun bändikerho lauloi joululauluja, seurakunta piti hartauden seimen luona ja Lastenteatteri Loiskis esiintyi Kylätalolla.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Luhankalaisten joulun tunnelmaan virittäytymistä ei estänyt mikään, ja tästä on todisteena valokuvasta huokuva tunnelma, kun Joulupukki kaappasi mukaansa potrettiin Asta Virtasen.