Joutsalaislähtöinen kilpahiihtäjä Veli-Matti Räsänen hiihti viime viikonloppuna Italian Livignossa Visma Ski Classics -hiihtosarjan avauskilpailuissa. Perjantaina 29.11. ohjelmassa oli joukkueprologi 15km ja sunnuntaina 1.12. Ski Classicsin henkilökohtainen 35 kilometrin avauskilpailu. Joukkueprologin Räsäsen sijoitus oli 13./29 ja henkilökohtaisessa 35 kilometrin kilpailussa 46./116.

Kilpailuissa Räsänen edusti Skimarathon Team Austria, jonka riveissä hän on massahiihtokilpailuissa tulevana talvena. Visma Ski Classics kilpailuissa 60 parasta hiihtäjää saa pisteitä kokonaiskilpailuun.

– Kisat käytiin yli 1.800 metrin korkeudessa, mikä antoi lisämausteen kilpailuihin. Molemmissa kisoissa oli itselläni selvästi kauden parasta kulkua tähän asti ja korkea ilmanala näkyi tekemisessä yllättävän vähän. Sunnuntain kilpailu oli todella stressaava erityisesti kapeiden ratojen vuoksi, mutta selvisin kuin selvisinkin ilman haavereita.

– Pystyin tekemään nousujohteisen kilpailun ja olen tyytyväinen sijoitukseen todella kovatasoisessa kilpailussa. Tämä oli vasta toinen Visma Ski Classics -osakilpailuni ja molemmissa olen yltänyt pisteille (top60), joten tästä on hyvä jatkaa kohti uusia kilpailuja ja kokemuksia, kommentoi Räsänen.

Janne Airaksinen

Tagged with →