Monessa seutukunnan kodissa jännitettiin viime perjantaina päivällä sitä, jouduttaisiinko samana iltana järjestettävässä Joutsan joulunavauksessa vastaanottamaan Joulupukki ja Joulumuori vesisateessa. Iltaa kohden sade kuitenkin muuttui lumisempaan suuntaan ja joulunavauksen käynnistyessä maa oli pankkiaukiollakin sen verran valkoinen, että jonkinlaiseen jouluiseen tunnelmaan alkoi jo hyvinkin päästä.

Tilaisuus itsessään vietiin läpi perinteisin kuvioin. Joululauluja kuultiin tällä kertaa Viivi Lehtosen ja Pertti Niilahden esittämänä. Joutsan kunnan elinkeinokoordinaattori Petri Kaitamäki puolestaan kuljetti joulukauden avaussanoissaan kuulijoitaan ensimmäisestä joulumuistostaan ja lapsuutensa Joutsasta Joutsan useisiin vahvuuksiin, joilla paikkakunnalle voitaisiin houkutella lisää väkeä. Kiinnostuneita tulijoita olisi, Kaitamäki totesi kunnan vapaa-ajan asukkaille teettämään kyselyyn viitaten.

Joulunavauksen odotetuimmat vieraat Joulupukki ja Joulumuori saatiin hekin paikalle ja samalla saatiin heidän tietoonsa monen lapsen lahjatoiveet. Toiveita vietiin perille niin kirjeitse kuin käymällä juttusillakin pukin ja muorin kanssa. Pukin ja muorin johdolla myös arvottiin paikallisiin yrityksiin käytettäväksi tarkoitetut lahjakortit.

Ilotulitukseen päätetyn joulunavauksen järjestivät Joutsan Yrittäjät ry ja Joutsan kunta. Lisäksi tapahtumaa tuki kuutisenkymmentä paikallista yritystä.

Tarja Kuikka

Katso lisää kuvia joulunavauksesta:

Tilaisuuden joululauluista vastasivat tänä vuonna Viivi Lehtonen ja Pertti Niilahti.
Joutsan kunnan elinkeinokoordinaattori Petri Kaitamäki toi joulukauden avaussanoissaan esille useita Joutsan vetovoimatekijöitä, joilla paikkakunnalle voitaisiin saada lisää väkeä.