Ampumahiihdon maailmancup alkoi lauantaina suomalaisittain ikävästi, kun Joutsan Pommia edustava Suvi Minkkinen sekä Jaakko Ranta liputettiin pois radalta sekapariviestissä. Viestin kärkijoukkueet Ruotsi, Saksa ja Norja ottivat Suomen ankkurina olleen Rannan kierroksella kiinni seitsemännellä ampumapaikalla makuun jälkeen. Kierroksella ohitettu joukkue ei saa jatkaa kilpailua.

Minkkisen mukaan olosuhteet sekapariviestin aikana olivat haastavat ja tuuli pyöri todella pahasti.

– Molemmat makuuammunnat hallitsin olosuhteen puoleen ihan hyvin, sillä makuulla käytin yhteensä vain yhden varapatruunan. Pystyllä sen sijaan haasteita oli enemmän. Sekapariviestin kisamuoto on sellainen, että siinä hiihdetään normaaliin kisavauhtiin nähden jonkun verran ylivauhtia, joka sitten lauantaina aiheutti pystyammuntaan tärinää jalkoihin ja se yhdistettynä kovaan tuuleen teki osumisen erittäin haastavaksi, taustoittaa Minkkinen.

Pikakilpailussa hänellä oli myöskin pystyammunnassa ongelmia, mutta hän ei pane mene olosuhteiden piikkiin.

– Pysty oli tuntemukseltaan ihan hyvä, mutta laukaukset jäivät koko ajan hieman vasemmalle.

Hiihtoaan Minkkinen analysoi siten, että se on mennyt eteenpäin, mutta uskoo ammunnassa näkyvän vielä vähän alkukauden tuomaa extra-jännitystä.

Pikakisassa Suvi Minkkinen oli neljällä sakolla 88:s. Seuraavaksi torstaina kilpaillaan normaalimatka, johon hän toivoo saavansa hieman rennompaa suorittamista. Sunnuntaina on naisten viesti.

Janne Airaksinen

Tagged with →