Valtakunnallinen Päivä paloasemalla -tapahtuma keräsi Joutsankin paloasemalle runsaan joukon tutustujia, erityisesti lapsiperheitä. Päivän aikana oli mahdollista tutustua paloasemaan ja paloautoihin. Samalla tuotiin esille muun muassa palokunnan tarjoamia harrastusmahdollisuuksia.

Esimerkiksi 8–15-vuotiaille tarkoitettu nuoriso-osasto harjoittelee loma-ajat pois lukien kerran viikossa ja 16-vuotiaana voi siirtyä avustaviin tehtäviin varsinaisen miehistön puolelle. Hälytystehtäviin puolestaan pääsee mukaan täysi-ikäisenä. Aivan pienimmille palomiehen ja -naisen aluille on tarjolla Kipinä-kerho, joka kokoontuu kerran kuussa.

Päivä paloasemalla -tapahtumassa toimintaa olivat esittelemässä muiden muassa Väinö Saari (vas.), Veikko Saari, Lassi Halttunen, Aapo Pykäläinen ja Viljo Saari (edessä istumassa).

Markku Parkkonen

Edit 30.11.2019 kello 10.33: Uutiseen korjattu tieto siitä, että avustaviin tehtäviin varsinaisen miehistön puolelle voi siirtyä 16-vuotiaana, ei 15-vuotiaana.