Joutsalaislähtöinen hiihtäjä Veli-Matti Räsänen oli mukana Oloksen tykkihiihdoissa viime viikonloppuna. Perjantaina matkana oli perinteisen sprintti ja lauantaina perinteisen kymmenen kilometriä väliaikalähdöllä.

Sprintin sijoitus Räsäsellä oli 40:s sadan kilpailijan joukossa. Kymmenellä kilometrillä hän puolestaan hiihti 141 kilpailijan joukossa sijalle 56.

– Kisat olivat kokonaisuudessaan vaikeat. Kisahiihto ei ole lähellekään valmista ja vaatii kovia kisoja, jotta saa suorituskyvyn vaadittavalle tasolle. Lauantain kilpailun loppupuolella alkoi tuntua joitakin positiivisia merkkejä, mutta yleisesti oli melko tasapaksua kulkua toistaiseksi. Odotin parempaa, kommentoi Räsänen.

Seuraavaksi Räsänen hiihtää kahden viikon päästä Ski Classics -sarjan avauskilpailussa Livignossa, Italiassa. Matkoina ovat joukkueaika-ajo 15 km sekä 35 km massahiihto. Räsänen edustaa tulevalla kaudella Ski Classics- ja massahiihtokisoissa uutta tiimiä Skimarathon Team Austria. Tiimissä hiihtää myös kaksi muuta suomalaista: Mikko Harju ja Terhi Pollari.

Markku Parkkonen

Tagged with →