Joutsan Seudussa on viime aikoina päästy kirjoittamaan niin mukavia kuin ikäviäkin tieuutisia. Mukavien kategoriaan menee tällä viikolla julkaistava uutinen Nelostien remontin valmistumisesta Savenahon ja Leivonmäen alueella. Tarkkaan ottaen remonttiin jää vielä osin suunnitellustikin joitain töitä tehtäväksi talven jälkeen, mutta pääosin tien voi nyt sanoa olevan kunnostettu.

Nelostien remontti näyttää onnistuneen hyvin. Urakoitsija pysyi melkein aikataulussa, alkuperäisestä suunnitelmasta myöhästyttiin vain vajaalla parilla viikolla. Ilmeisesti työmaa on myös hoidettu kiitettävästi, koska alueen asukkailta tai muilta tienkäyttäjiltä ei ole oikeastaan moitteita kuulunut lainkaan. Urakoitsija YIT Suomi olikin panostanut resursseja muun muassa työmaasta tiedottamiseen. Nyt on syytä kiittää valtiota tehdystä remontista ja alkaa odotella Hartola-Oravakivi -välin remonttia. Toivottavasti se saadaan käyntiin viimeistään vuonna 2021.

Ikävämpiä tieuutisia saatiin lukea viime viikolla, kun Joutsan Seutu kertoi Marjotaipaleentien heikosta kunnosta. Samantapainen ongelma vaivaa seutukunnalla muitakin valtion sorateitä, muun muassa Niemistenkyläntietä. Ongelmien syyt ovat valtion tierahojen säästölinjassa sekä nykyisessä urakointijärjestelmässä. Tienhoito kilpailutetaan suuralueilla ja kilpailutukset voittavat alan jättiyritykset. Näin syrjäisempien teiden kunnosta ei välitä työn tilaaja eikä hoidon pääurakoitsija.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Tagged with →