Joutsan Pommin ampumahiihtäjä Suvi Minkkisen kisakausi alkoi virallisesti viime viikonloppuna kansainvälisissä Kontiolahden GP-kilpailuissa. Kisoissa oli mukana kovia kansainvälisiä nimiä muun muassa Valko-Venäjän maajoukkueesta ja Venäjältä.

– Lauantain pikakilpailussa oli hiihdollisesti hyvä päivä. Makuuammunnassa oli turhaa varmistelua ja siitä syystä ammunta ei ollut rento ja tuloksena tuli kaksi ohilaukausta makuulta. Pystyammunta oli kuitenkin hyvä ja suhteellisen nopea nolla-ammunta. Ammunnallisesti sain ihan hyvin pidettyä paketin kasassa, vaikka makuulta tulikin sakkoja, kertoi Minkkinen.

Kokonaistuloksissa Minkkinen oli lauantaina yhdeksäs ja suomalaisista neljäs.

– Sunnuntain takaa-ajossa halusin etenkin ammunnallisesti saada rennompaa ja rohkeampaa tekemistä ja siinä onnistuin. Pieniä virheitä tuli pystyammunnassa, mutta muuten kokonaisuus tuntui ihan hyvältä. Hiihdollisesti oli raskaampi päivä, mutta silti onnistuin tuloslistalla nousemaan kokonaistuloksissa kahdeksanneksi ja kolmanneksi suomalaiseksi.

Minkkisen mielestä alkukauden kisat ovat olleet hyvää perustekemistä ja perustaso vaikuttaa hyvältä.

– Nämä kilpailut toimivat katsastuskilpailuina alkukauden maailmancupiin ja minun osaltani kausi jatkuu ensi viikolla alkavissa Östersundin maailmancup-kilpailuissa. Odotan että kuntotaso tästä vielä nousee, kun kilpailuja tulee enemmän ja se usein tuo myös lisää varmuutta ammuntaan, uskoo Minkkinen.

Markku Parkkonen

Tagged with →