Ilves FS :n peli kehittyy valitettavan nopeassa tahdissa. Alkukauden alavireisesti seilanneet vieraat myivät Futsal-Liigan ottelussa lauantaina nahkansa kalliisti ja veivät yhden pisteen mukanaan. Lopulta jatko-ottelun jälkeen JoSePa otti kaksi pinnaa maalein 5–4 (4–4)(1–3).

Ilves FS shokeerasi kotiyleisöä jo ensimmäisen minuutin aikana. Kolme peräkkäistä kulmaa toi lopulta tuloksen, ja Jussi Nummela siirsi vieraat tolpan kautta 0–1 johtoon. JoSePa otti tämän jälkeen pallollisen pelin haltuun, mutta Ilves puolusti hyvin, eikä kotijoukkue oikein laatupaikoille päässyt. Kuuden minuutin kohdalla JoSePan epäonnistunut haasto kostautui, ja vieraat karkasivat vastahyökkäyksellä jo 0–2 johtoon, jälleen tolpan kautta.

Edelleen JoSePa piti palloa, ja 11 minuutin kohdalla Matias Paappanen osui jo ylärimaan. Lopulta JoSePa pääsi Ilveksen hyökkäyspään menetyksen jälkeen vastaiskuun, ja Benno Hanslian syötti Oskari Luoman maalintekoon. Riemua kesti reilun minuutin, melko vaarattoman näköisen suoran hyökkäyksen päätteeksi Sampo Suonpää siirsi tolpan kautta vieraat jo 1–3 johtoon.

Viimeisellä minuutilla Benno Hanslian tarjosi hyvällä laitanousullaan paikan Janne Kosuselle, joka kavensi lukemiksi 2–3. Viimeisellä minuutilla Kosunen pukkasi pallon vielä yläristikkoon.

Toisen jakson JoSePa aloitti hyvin, ja jo minuutin pelin jälkeen Matias Paappanen tasoitti tilanteeksi 3–3. Seuraavat kahdeksan minuuttia mentiin JoSePan tahtiin, mutta lisäosumia ei vielä nähty. Ilves ja vähitellen myös JoSePa jautui virhevaikeuksiin samalla, kun Ilves alkoi aika ajoin vierailla JoSePan päädyssä. Ajassa 30:30 Ilves otti kuudennen virheen, mutta Hanslian ampui kymmenmetrisen ohi.

Lopulta Jari Kotimäki veti kovasta poikittaisliikkeestä JoSePan 4–3 johtoon ajassa 34:55. Ilves otti heti reikäpaidan käyttöön, ja tasoitti ajassa 36:49. JoSePakin otti viidennen virheensä ennen jatkoerää. Jatkoerän alussa Kotimäki haastoi taas laitapelaajan ja veti kovaa maalille, missä Ilveksen pelaaja ohjasi pallon omaan maaliin.

Ilves otti taas reikäpaidan käyttöön, mutta nyt JoSePa puolusti tarkasti ja hyvin. Ilves otti jo seitsemännen virheen, ja nyt oli Janne Kosusen vuoro koettaa; tolppaan. Vielä kuusi sekuntia ennen loppua Matias Paappanen pääsi yrittämään kymmenestä metristä, mutta jälleen ohi. Lopulta loppuvihellys päätti thrillerin.

JoSePa nousi ottelussa jos nyt ei sillasta, mutta ainakin pahassa asennossa oltiin. Ensimmäisellä jaksolla JoSePa puski päätään Ilveksen puolustusmuuriin, mutta toisella jaksolla Benno Hanslianin ja Jari Kotimäen hyvä liike laidoilla toi JoSePalle tasaisesti maalipaikkoja.

Ilves loi paikkansa vastahyökkäyksillä tai pivotin kautta, ja viimeisellä vartilla riitti säpinää myös JoSePan päässä. JoSePan voitto oli kuitenkin ansaittu, epäonnikin esti pelin ratkeamisen jo varsinaisella peliajalla. JoSePan parhaana palkittiin ansiosta Jari Kotimäki, mutta hyvään esitykseen muiden muassa ylsi Benno Hanslian. Kun hän saa hermokontrollin ja peliesityksen pysymään sopivasti balanssissa, niin hyvä tulee.

Ilvekseltä palkittiin Antti Teittinen, mutta alakatsomon äärimmäisten asiantuntijoitten mieleen jäi antaumuksella läpi ottelun pelannut ja ennen kaikkea puolustanut Jussi Nummela.

Valmentajien kommentit: Ilves FS, apuvalmentaja Markku Torvinen:

– Pienin askelin peli koko ajan isossa kuvassa kehittyy.  Tämä on meille ihan kehitysvuosi, joukkue on muuttunut niin paljon. Eka jakso mentiin ihan suunnitelman mukaan, JoSePa piti palloa ja saatiin hyviä vastahyökkäyksiä. Toinen meni sitten eri lailla. Kyllä meilläkin ihan saumoja oli.

Mikko Paappanen, JoSePa:

– Joukkue teki rajusti töitä, olisihan se kiva, jos pallo pomppisi välillä meillekin. Kolme kertaa tolppaan ja kolme tuhrittua pilkkua. No, kyllä kaksi pinnaa kelpaa paremmin kuin yksi.

Petri Hentinen

yläkuva: JoSePan joukkueen riemua. Kuva: Jonna Keihäsniemi.

Tagged with →