Ensilumen latu on nyt hiihtokunnossa. Joutsan Pommin ja kunnan yhteistyössä tykkilumesta tekemä latu valmistui viimeisiltä osiltaan tänään perjantaina myöhään iltapäivällä. Pururadan eteläisin osuus vanhan urheilukentän seutuvilla on nyt hiihtokäytössä.

Ennakkotiedoista poiketen ensilumen ladun osuus on noin 1,4 kilometriä, sillä urheilukentän osuuteen ei keinolunta riittänyt.

Marko Hartonen, Pommin puheenjohtaja, kertoo radan olevan osittain erinomainen, mutta kehottaa olemaan paikoin varovainen.

– Uusimpia suksia ei kannata ottaa alle. Lunta oli rajallinen määrä ja kahden vuorokauden sateet eivät helpottaneet tilannetta. Lapio- ja konemiehet tekivät säätä uhmaten hartiavoimin töitä, suuri kiitos heille. Varastossa ei ole lunta, joten jäämme odottamaan kylmempiä kelejä tykitykselle tai luonnon lumen tulolle.

– Latua ei voida ajaa suojakeleillä mutta pieniä lapiopaikkauksia tehdään. Nyt pääsevät innokkaimmat kuitenkin avaamaan kauden. Kävelijät mahtuvat kulkemaan radan ulkopuolella, tiedottaa Hartonen.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Joutsan Pommin kokenut latumestari Risto Otava viimeisteli ensilumen latua perjantaina iltapäivällä.

Tagged with →