Joutsalaisen Taidelaitos Haihatuksen uusi omistaja, muusikko ja kuvataiteilija Risto Puurunen käynnistää Haihatuksen toiminnan ensi viikolla näyttävästi Valon Haihatus -taidenäyttelyllä. 22.-24. marraskuuta järjestettävässä, yhteistyössä Suomen valotaiteen seura Flashin kanssa toteutettavassa tapahtumassa on esillä lukuisten taiteilijoiden töitä. Valoteoksia on nähtävillä Haihatuksen sisä- ja ulkotiloissa.

Ilta-aikaan järjestettävässä tapahtumassa on luvassa myös runsaasti musiikkia. Avajaispäivänä eli perjantaina levyjä soittaa dj Pietu Pietiäinen ja lauantaina dj ValoAntti. Lauantaina tapahtumassa esiintyy soolona Kauko Röyhkä. Myös perjantain avajaisiin Helsingistä ja Jyväskylästä järjestettävät bussikuljetukset ovat livemusiikin tahdittamia.

Musabussikuljetukset ovat maksullisia, mutta muuten tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tarja Kuikka