Joutsan Pommin työ ensilumen ladun käyttöön saamiseksi alkoi viime viikon tiistaina, kun kaksi lumitykkiä käynnistettiin vanhalla urheilukentällä.

Pakkaskelejä oli tarpeeksi pitkä jakso, minkä ansiosta lumetusurakka saatiin muutamassa päivässä päätökseen. Yhtäjaksoisesti vuorokausien ympäri lunta tehneet tykit valmistivat kylliksi tekolunta, jota alettiin tiistaina levittämään 2,5 kilometrin mittaista ensilumenlatua varten.

Pommin talkoolaisten taholta luvattiin, että loppuviikosta pääsee jo varmasti hiihtämään. Tiistaina alkanut lumenlevitysurakka kun ottaa aikaa käytännössä ainakin sen pari päivää.

Kunta on luvannut antaa traktorityötä tähän hommaan kolmen työpäivän verran (24 työtuntia), mutta iso osa käytännön työstä tapahtuu urheiluseuran talkoolaisten omin voimin. Tästä on esimerkkinä lumitykkien päivystystalkoot. Puolen tusinaa henkeä valvoi laitteiden toiminnan perään kuuden tunnin päivystysvuoroissa, vuorokaudet läpeensä.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Lumitykit pauhasivat vanhalle urheilukentälle sellaisen kasan tekolunta, että siitä riittää 2,5 kilometrin mittaisen ensilumenladun tarpeisiin.

Tagged with →