Joutsan kunnanhallitus päätti maanantaina, että ydinkeskustassa Länsitiellä sijaitsevan Liikekeskus Oy:n osakkeet lunastetaan hintaan 0 euroa/osake. Aiemmin kunta on päättänyt, että Liikekeskus Oy lunastetaan sen rakennusteknisellä arvolla, ja tämän arvon määrittelyä varten on tilattu arviokirja ulkopuoliselta arvioijalta. Rakennusta pidetään näin ollen huonokuntoisena ja rakennusteknillisesti arvottomana.

Lunastus koskee koko rakennusta, sillä liikehuoneistoja ei ole yhtiössä eritelty asuinhuoneistoista, joten kaikki ovat yhtä ja samaa Liikekeskus Oy:tä. Asuinhuoneistoja löytyy 11 kappaletta yhtiöstä ja liikehuoneistoja 20 kappaletta. Muita huoneistoja on lisäksi kahdeksan kappaletta.

Joutsan Liikekeskus Oy:n rakennus sijaitsee Liikekeskus-nimisellä tilalla, jonka omistaa Joutsan kunta. Joutsan kunta on solminut yhtiön kanssa määräaikaisen vuokrasopimuksen ajalle 15.12.1969–15.12.2019. Rakennus on valmistunut vuonna 1971 ja koostuu asuin- sekä liiketiloista.

Rakennus sijaitsee kunnan kannalta keskeisellä paikalla ja kunnan tulee tehdä päätös, että jatketaanko vuokrasopimusta ja valmistaudutaan tuleviin investointeihin, joihin osa yhtiön osakkeista on jo ilmoittanut haluttomuutensa lähteä, vai lunastaako kunta rakennuksen rakennusteknisellä arvollaan.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Joutsan Liikekeskus Oy on hallinnut ydinkeskustan näkymiä jo vuodesta 1971. Rakennuskompleksi sisältää myös 11 asuinhuoneistoa liikehuoneistojen lisäksi.

Tagged with →