Joutsan neuvolatoiminta siirtyy Myllytien alueella sijaitsevasta Rutjakasta (kuvassa) muihin väistötiloihin. Seututerveyskeskuksen mukaan Rutjakan olosuhteet olivat sellaiset, ettei siellä työskentelyä voinut jatkaa. Neuvoloiden piti toimia Rutjakassa uuden sote-keskuksen valmistumiseen asti.

Aikuisten terveysneuvonta ja diabeteshoitaja muuttavat kuluvan viikon aikana Joutsan eläinlääkäritaloon osoitteessa Myllytie 5 ja muistihoitaja, lasten ja nuorten psykiatrinen sairaanhoitaja sekä päihdehoitaja Joutsan terveysaseman tiloihin. Äitiys-, perhesuunnittelu- ja lastenneuvola muuttaa maanantaina 11.11. Leivonmäen neuvolaan (Kuusirinne 1, Leivonmäki), jossa toiminta käynnistyy 13.11. Aikuisten terveysneuvonta ja diabeteshoitajan toiminta Leivonmäellä jatkuu torstaisin entiseen malliin.

Joitakin äitiys- ja lastenneuvoloiden toimenpiteitä voidaan tarvittaessa hoitaa myös Joutsan terveysasemalla, joten joutsalaisten neuvola-asiakkaiden ei kaikissa tapauksissa tarvitse matkustaa Leivonmäelle.

Markku Parkkonen

Tagged with →