JoSePa näytti kaapin paikan Liikunnan Riemulle eilen illalla selkein maalilukemin Futsal-Liigan ottelussa Jyväskylässä. JoSePa voitti ottelun maalein 1–7 (0–2).

Riemu oli rummuttanut ottelua kovasti etukäteen revanssihengessä, olihan JoSePa se joukkue joka puolitoista vuotta sitten karsinnoissa pudotti Riemun hakemaan vauhtia ykkösestä. Yrityksestä huolimatta kuti jäi piippuun, JoSePa oli kaikilla pelin osa-alueilla tällä kertaa parempi.

Riemu prässäsi aktiivisesti ensimmäiset minuutit, mutta jo ensimmäinen Jari Kotimäen laitarynnistys toi maalipaikan, ja Matias Paappanen sai laittaa pallon tyhjiin. Otto Piilin prässätessä pallon pois seitsemän minuutin kohdalla, sai Benno Hanslian laittaa pallon vuorostaan rauhassa maaliin, ja oikeastaan tästä eteenpäin Riemun pahimmat rynnistelyhalut oli lopetettu.

Toisella jaksolla JoSePa pelasi kliinisesti ja tarkasti ja loi siinä sivussa tukun maalipaikkoja. Erikoistilanteista tuli pari maalia, kaksi maalia Benno Hanslianin haastojen myötä ja lopulta Kotimäki veti vielä kerran tyhjiin.

JoSePa lähti peliin ennakkosuosikkina ja kesti sen paineen hyvin. Alussa Riemu yritti prässätä, mutta muutamat Oho-tilanteet kuivuivat Riemun omaa huolimattomuuteen, tai JoSePan varmaan purkuun.  0–2-tilanteen jälkeen pelin tempo rauhoittui, eikä Riemu kyennyt hirveän isoa taisteluhanskaa heiluttamaan.

JoSePan esitys oli kauttaaltaan tasainen, raati valitsi parhaaksi erinomaiseksi johtavaksi pelaajaksi jälleen osoittautuneen Janne Kosusen. Kunniamaininnan ansaitsevat lisäksi lisäksi Benno Hanslian ja Jari Kotimäki, jotka pitivät haastoillaan Riemun puolustuksen jatkuvasti varpaillaan.

Seuraavaksi JoSePa kohtaa viikon päästä kotona Kemin, ottelu pelataan keskiviikkona 6.11.

Petri Hentinen

Tagged with →