Luhangassa yhdistyksillä on tärkeä rooli kunnan kehittämisessä. Tämä todettiin maanantaina Luhangan Kylätalolla järjestetyssä yhdistysillassa (kuvassa). Illan tavoitteena oli tukea yhdistysten toimintaa, vahvistaa niiden roolia osana kuntayhteisöä sekä tehdä näkyväksi kunnan hyvinvointityötä. Kunnan kanssa yhteistyössä tilaisuutta olivat järjestämässä Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt -hanke.

Illan aluksi kunnanjohtaja Tuomo Kärnä esitteli uutta kuntastrategiaa, joka tulee kuluvalla viikolla kunnanvaltuuston käsittelyyn.

– Kunnan taloudessa noudatamme savolaismummon ohjetta, että ”eletään sen mukaan, mitä on lompakossa rahaa”, kommentoi Kärnä.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hyvinvointikoordinaattori Nina Peränen kertoi yhdistysväelle Luhangasta terveyden ja hyvinvoinnin mittareiden valossa. Peräsen mukaan Luhankalaisilla menee monella tapaa aivan hyvin: esimerkiksi niin sanottujen kansansairauksien osalta sairastavuus on Luhangassa varsin pientä. Samaten kansalaisten stressitaso Luhangassa on suhteellisen alhainen.

Tilaisuuden päätteeksi yhdistysväki pohti työryhmissä yhdistysten roolia kunnassa.

Markku Parkkonen

Tagged with →