Kunnanhallituksen päätöksellä Joutsan Päiväkeskusyhdistys ry:lle päätettiin myöntää vuokra-avustusta 300 euroa kuukaudessa vuoden ajaksi. Tämä oli toinen kerta, kun yhdistyksen anomusta käsiteltiin. Kerran anomuksella oli jo pohjaesitys, että ei myönnetä, mutta sitten kunnanhallitus päättikin pyytää lisäselvityksiä.

Lisäselvitysten perusteella tukea tuli, mutta ei vakituista toistaiseksi voimassaolevaa vuokratukea, kuten yhdistys oli toivonut.

Joutsan Päiväkeskusyhdistys ry oli kesällä anonut puheenjohtajansa Eila Kivisen kirjelmällä kunnalta avustusta toimitilavuokraan. Tilat sijaitsevat Länsitie 3:ssa, entisen urheilukaupan paikalla ja vuokra on 650 euroa kuukaudessa. Tästä SPR maksaa satasen kuukaudessa käytössään olevasta, varmuusvarastolle varatusta tilasta.

Yhdistys tarjoaa muun muassa vertaistukea ja päivätoimintaa päihde- ja mielenterveyskuntoutujille, yksinäisille ja työttömille. Tavoitteena on tarjota kuntalaisille avoin päihteetön kohtaamispaikka.

Tilaa käytetään Joutsan Päiväkeskusyhdistyksen tavaroiden varastoimiseen ja tilassa toimii yhdistyksen kirpputori. Siellä myös varastoidaan SPR:n valmiusvaraston tavaroita.

Janne Airaksinen