Leivonmäellä nähtiin viikonloppuna isomman mittakaavan kuntoilutapahtuma, josta tieto kuitenkin on levinnyt kohtalaisen pienessä harrastajien piirissä. Niinpä monet paikalliset saattoivatkin yllättyä, kun lauantain ja sunnuntain Leivonmäen poluilla ja teillä samosi 300 itsensä koettelijaa.

Kyse oli Halloween Hike -nimisestä tempauksesta, joka starttasi Leivonmäen Kurkiauran koululta lauantaiaamuna kello 8.00. Tässä ulkoilutapahtumassa liikuttiin kävellen, juosten tai maastopyöräillen valmiita polkuja ja metsäteitä pitkin erimittaisia matkoja 30–160 kilometriä lauantaiaamun sunnuntain kello 14.00 välisenä aikana. Leivonmäen tapahtuma oli kymmenes laatuaan, ja suosio vain jatkaa kasvuaan, sillä osallistujaennätykset päivitetään jokseenkin joka vuosi pykälän ylöspäin.

Reitti kulki pitkin vaellusreittejä, luontopolkuja, metsäautoteitä ja teitä. Yksi lyhyt umpimetsätaival osui kaikille reiteille. Kaikilla reiteillä on myös lyhyt vesistön ylitys Salmelan kanavassa. Reittiä ei ole merkitty maastoon, vaan osallistujat kulkivat kartan ja mahdollisesti GPS-laitteiden kanssa tässä jotos-tyyppisessä tapahtumassa.

Pääasiassa käytössä oli kansallispuiston reitistö, mutta pohjoisimmat rastit sijaitsivat Rutalahdessa ja eteläisimmät entisen hotelli Joutsenlammen nurkilla.

Tulosseurannan mukaan sitkeimmät tosiaan juoksivat tai pyöräilivät hieman yli sata kilometriä. Yleinen matka kävellen tai juosten oli myös reilut 24 kilometriä. Aikaa eri tavoilla käytettiin muutamasta tunnista lähes 27 tuntiin.

Tommi Lahtonen on yksi kisan organisoijista. Halloween Hike ei ole kilpailu, vaan kyse on lähinnä itsensä haastamisesta mukavassa kaveriporukassa.

– Alun pitäen tämä on ollut kävelytapahtuma teemalla, että kuka jaksaa kävellä mahdollisimman yhtäjaksoisesti. Pistettiin vielä huumorimielessä kalenteriin tällainen vuodenaika, mikä tarjoaa haastetta, naurahtaa Lahtonen.

Matkan varrelle oli laavuja ja nuotiopaikkoja, joissa saattoi levähtää. Käytössä oli QR-koodi/GPS-leimaussysteemi, mikä tarkoitti, että varsinaista rastia ei fyysisesti monessakaan paikassa ollut. Rastilla kävijä leimasi siten käytännössä älykännykkää käyttäen.

Reitit oli suunnitellut neljän hengen tiimi ja itse tapahtumapäivänä järjestelyistä vastasi 15 henkeä. Antaumuksesta lajille kertoo sekin, että Rutajärven ylitystä varten oli kapeaan Salmelan kanavaan Keskisenveden ja Rutajärven välille tehty erikseen polkusilta.

Moni osallistuja oli aikaisempien Hike-tapahtumien veteraani. Tämän kuuli muun muassa siitä, kun oltiin tyytyväisiä, ettei tällä kertaa lumi ollut maassa kuten kahtena edeltävänä kertana.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Salmelan kanavan polkusilta palveli hyvin Halloween Hiken osanottajia.

Katso videopätkä Halloween Hikestä:

Tagged with →