Kausi-influenssarakotteiden antaminen käynnistyy Keski-Suomen seututerveyskeskuksen neuvoloissa marraskuun lopusta lähtien porrastetusti ilman ajanvarausta. Tänä vuonna rokotukset alkavat poikkeuksellisen myöhään, koska rokotetta ei ole seututerveyskeskuksen mukaan aiemmin saatavilla joukkorokotuksiin tarvittavia suuria määriä.

Kausi-influessarokotuksia annetaan Joutsan seutukunnalla seuraavasti: Joutsan terveysasemalla lauantaina 30.11. ja maanantaina 9.12., Leivonmäen neuvolassa torstaina 28.11., ja Luhangan neuvolassa keskiviikkona 27.11.

Lisäksi rokotuksia saa vastaanottokäyntien yhteydessä tai ajanvarauksella aikuisneuvolan terveydenhoitajilta. Lasten ja odottavien äitien rokotukset hoidetaan vastaanottokäyntien yhteydessä tai ajanvarauksella. Koululaiset saavat rokotuksen kouluterveydenhoitajalta. Sotaveteraanit ja lotat voivat saada influenssarokotteen yhteydessä myös maksuttoman pneumokokkirokotteen.

Influenssarokotteen saavat maksutta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, raskaana olevat, 65 vuotta täyttäneet, lapset kuuden kuukauden iästä kuuteen ikävuoteen saakka, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri sekä varusmiespalvelukseen ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat.

Tarja Kuikka