Kansalaisten tekemien havaintojen mukaan poliisi on asentanut nopeuskamerat käyttöön useissa nopeusvalvontapisteissä Nelostiellä. Ilmeisesti ainakin Joutsan kohdalla Huttulan ja Pertunmaantien risteyksien kamerat ovat asennettuina ja käytössä. Poliisi kertoi aiemmin, että se ei tiedota tarkemmin, milloin kamerat asennetaan ja mihin valvontapisteisiin ne asennetaan. Nyt kameroita kuitenkin siis on toiminnassa.

Kameroita ei ole asennettuna kaikkiin uusiin Nelostien varren kameratolppiin, mutta niitä voidaan kierrättää aika ajoin tolpasta toiseen. Autoilijoiden kannattaa siis viimeistään nyt sovittaa ajonopeudet nopeusrajoituksiin.

Kameratolpan, johon kamera on asennettu, tunnistaa siitä, että kamerakotelosta näkyy selvästi kameran salamavalon kirkas heijastuslevy. Kuvassa olevassa tolpassa levyä ei näy, vaan kaikki kotelon aukot ovat tummia ja tyhiä.

Markku Parkkonen

Tagged with →