Lauantaina vastassa oli viime vuoden Suomen mestari Kampuksen Dynamo, joka vei lopulta odotetusti kolme pinnaa mennessään maalein 2–4. Puoliajalla tilanne oli vielä 1–1.

Ottelu alkoi molemmin puolin tarkalla pelillä. KaDy hieroi palloa ja JoSePa puolusti. Maalipaikkoja ei ensimmäisellä kympillä syntynyt edes vahingossa, ei kumpaankaan päähän. Jakson puoleenväliin asti mentiin jopa ilman rikkeitä. Ensimmäinen kunnon paikka avautui JoSePan Matias Paappaselle, joka suti läheltä maalia niukasti ohi.

Ajassa 13:58 saatiin peliin lisää sykettä, kun Teemu Lukkari karkasi Henri Lousteen pitkästä syötöstä laidalta irti ja veti voimalla vasempaan ylänurkkaan 0–1. Hätäisimmät saattoivat odottaa homman nyt repeävän, mutta tasainen vääntäminen jatkui edelleen. Lopulta sivurajapotkusta JoSePa sai tasoituksen Jarkko Kosusen syöttäessä veljensä Jannen maalintekoon.

Toisella jaksolla ei suuria pelillisiä muutoksia tapahtunut. Jakson aluksi Newton Jr. veivasi vasemman jalan vapaaksi ja syötti maalin eteen, josta Mikko Kytölä lirutteli kantapäällä vieraat jälleen johtoon. Seuraavat 12 minuutti sujuivat vähän molemminpuolisen kyttäilyn merkeissä. KaDyllä ei ollut kiire mihinkään, JoSePaltakaan ei oikein löytynyt rohkeutta pallolliseen peliin.

35:33 KaDy otti aikalisän ennen kulmaa, ja tuloksena oli maalin tuottanut kuvio, toteuttajina Sergei KorsunovJuho Väinälä. Seuraava kulma tuotti jo 1–4 osuman, tekijänä tällä kertaa Lassi Lintula. JoSePa yritti vielä reikäpaidalla, mutta ilman tehoja. Kavennusmaali tuli vielä Janne Kosusen haisteltua KaDyn poikittaissyötön ja murjoi vielä viime minuutilla kavennuksen.

170 katsojaa näkivät ottelun, missä ei hirveästi vauhtia ollut. Suurimman osan pelistä KaDy piti palloa, jauhoi ja yritti luoda maalipaikkoja. JoSePa puolusti läpi ottelun kärsivällisesti, blokkasi laukauksia ja kyttäsi vastaiskuja. Lievästi epäluotettavien laskujen mukaan Aake Partiolle kertyi kymmenkunta torjuntaa, KaDyn Laitiselle muutama vähemmän.

KaDy toki laukoi paljon enemmän, mutta esimerkiksi Korsunovilla oli lauantaina tähtäimet aika korkealla. JoSePan paikat tulivat KaDyn virheistä ja muutaman kaksinkamppailun voitosta (Oskari Luoma). Riistoja ei juuri saatu, mutta ainoatakaan pallonmenetystä ei myöskään kotijoukkueelle tullut. Omaa pallollista peliä ei juuri päästy pyörittämään, vaikka paikkoja siihenkin olisi valmentaja Mikko Paappasen mukaan ollut.

JoSePan parhaana palkittiin Janne Kosunen, KaDyltä Lassi Lintula. JoSePan kannalta pelin highlight oli Eetu Oksasen pysty- ja osin vaakapaini Mikko Kytölän ja Korsunovin kanssa, mistä pallon kanssa ulos tuli Eetu. Seuraavaksi vastus ei helpotu, kun ensi lauantaina on vieraspelissä vastassa Akaa Futsal. Sunnuntaina haetaan ensimmäistä kotivoittoa Sievi Futsalista.

Valmentajien kommentit, Jesse Kalliokoski:

– Tänne ei tultu niinkään hakemaan kolmea pinnaa, vaan toteuttamaan tätä meidän omaa prosessia. Tänään siihen kuului se, että ei hierota palloa alhaalla, vaan nostetaan hallintaa ylöspäin. No, se ei ihan onnistunut, liikaa pyörittiin omalla alueella. Pari virhettä maksoi pari takaiskumaalia, homma kuitenkin koko ajan meidän hallinnassa.

Mikko Paappanen:

– Oma prässi toimi suht hyvin, pelattiin aikalailla riskittömästi. Pallonmenetyksiä ei tullut, mutta enemmän pitäisi KaDyakin vastaan saada omaa pallollista peliä aikaiseksi. Virheet kostautuvat tällaisissa peleissä, vaikka omaan puolustuspelaamiseen olen suht tyytyväinen.

Petri Hentinen

Yläkuva: Tämä pallo taisi jäädä JoSePan maalivahti Aake Partion huoleksi lauantain kotipelissä. Kuva: Jonna Keihäsniemi.

Tagged with →