JoSePa pelasi sunnuntaina Futsal-Liigan avausottelun Valkeakoskella MadMaxia vastaan. Pitkän kaavan mukaan pelattu ottelu päättyi lopulta kotijoukkueelle voittolaukauskilpailun jälkeen 4–3 vm, 3–3 ja, 3–3 (2–2) JoSePa pääsi siis ensimmäistä kertaa kokeilemaan jatkoaikaa ja voittolaukauskilpailua Liigassa.

Pisteitä MadMax sai siis lopulta kaksi kappaletta, JoSePalle jäi tuliaisiksi yksi pinna varsinaisen peliajan tasapelin myötä. Ottelun alussa JoSePa näytti valmistautumisen osuneen sikäli nappiin, että vieraat olivat paremmin hereillä kuin kotijoukkue. JoSePa puolusti läpi ottelun hyvin terävien vastahyökkäysten ohella, ja alusta asti sai kotijoukkueen maalivahti venyä huippupelastuksiin.

Oskari Luoma osoitti olevansa JoSePalle todellinen vahvistus, tuloksena kaksi maalia ensimmäisellä jaksolla. Ensimmäinen tuli kovalla laukauksella ylänurkkaan heti haltuunoton jälkeen, toisessa Oskari veti torjunnan jälkeen riparin sisään. Vähitellen kotijoukkue sai pallollista pelaamista haltuun, ja tuli ansaitusti tasoihin ennen puoliaikaa.

Toisen jakson alussa Janne Kosunen prässäsi pallon pois MadMaxin pohjapelaajalta ja veti voimalla pallon takanurkkaan. MadMax jatkoi puskemista kohti JoSePan puolustusmuuria, muttei saanut oikein kunnon paikkoja aikaiseksi. Itse asiassa JoSePa loi edelleen paremmat paikat vastahyökkäyksillä ja hyvällä pivot-pelaamisella, mutta vastustajan parhaana palkittu maalivahti Jukka Saari hoiti hommansa.

Lopulta reikäpaitapelaaminen toi tulosta, ja Mika Jussila toi MadMaxin tasoihin. Jatkoajalla MadMax jatkoi reikäpaitapelaamista, ja JoSePa oli lähellä osumaa tyhjään maaliin, mutta ei käynyt tuuri tällä kertaa. Voittolaukauskilpailussa Saari torjui kaikki kolme JoSePan yritystä, ja kun Mikko Heritty osui kerran, jäi voitto kotijoukkueelle.

Ottelu oli juuri niin tasainen kuin lukemat antavat ymmärtää. JoSePa pelasi hyvän pelin, sai vastustajan ahtaalle, toteutti harjoiteltuja asioita, mutta valitettavasti tuliaisena vain yksi piste. JoSePa oli puolentoista minuutin päässä koko potista, mutta MadMax rakensi maltilla ja taidolla tasoitusosuman.

Jatkoajalla JoSePa oli vähän lähempänä maalia, mutta voittolaukauksissa ei ollut enää oikein pontta. Joka tapauksessa hyvä kauden aloitus, mutta kyllä se tästä vielä paranee.

– Hyvä ja tasainen esitys kaiken kaikkiaan. Harmillista, että kaveri korjasi lopulta enemmän pisteitä. Paljon hyviä juttuja löytyi eri osa-alueilta. Tili auki, tästä on hyvä jatkaa, sanoi valmentaja Mikko Paappanen.

JoSePan parhaana palkittiin Jarkko Kosunen. Toinen kunniamaininta voidaan antaa Oskari Luomalle, joka pelasi erinomaisen ottelun pivot-pelaajana. Näitä taitoja tarvitaan jo ensi viikonloppuna, kun Suomen mestari Kampuksen Dynamo saapuu Joutsaan.

Petri Hentinen

Tagged with →