Joutsan lukio on saanut vuoden 2019 globaalikasvatuspalkinnon, jonka Kirkon Ulkomaanavun Opettajat ilman rajoja -verkosto jakaa vuosittain ansioituneelle ja innostavalle globaalikasvattajalle sekä oppilaitokselle. Palkinto jaettiin lauantaina Helsingissä Maailman opettajien päivän seminaarissa.

Opettajat ilman rajoja -verkosto jakaa vuosittain Maailman opettajien päivän kunniaksi järjestetyssä seminaarissa Vuoden globaalikasvattaja -palkinnon. Palkinto on huomionosoitus globaalikasvatukselle yleissivistävässä ja ammatillisessa koulutuksessa sekä varhaiskasvatuksessa. Palkinto nostaa esille globaalikasvatuksen malleja, menetelmiä ja käytäntöjä, jotka voivat toimia esimerkkeinä muille opetuksen ja kasvatuksen parissa toimiville.

Joutsan lukio on jo pitkään ollut tunnettu erittäin vahvasta kansainvälisyystyöstään. Yläkuvassa Joutsan lukiolaisten ja opettajien matkaseurue Saksassa vuonna 2016.

Markku Parkkonen

Tagged with →