Keski-Suomen pelastuslaitos hakee parhaillaan palomestaria virkaan Joutsan paloasemalle. Haku tehtävään päättyy 14.10. ja työt alkavat 1.12. tai sopimuksen mukaan.

Pelastusjohtaja Simo Tarvainen Keski-Suomen pelastuslaitokselta kertoo, että kyseessä on entinen palotarkastajan virka. Paikka tuli äskettäin avoimeksi, ja samalla haun yhteydessä päätettiin muuttaa virkanimikettä.

– Palomestari vastaa paremmin sitä työnkuvaa missä henkilö Joutsan paloasemalla työskentelee. Toivomme myös saavamme tällä keinoin enemmän hakijoita, kertoo Tarvainen.

Palomestari toimi paloasemaryhmän työnjohdollisissa tehtävissä ja osallistuu myös pelastuslaitoksen operatiiviseen toimintaan. Tehtävänkuvaan kuuluu myös onnettomuuksien ehkäisyn, turvallisuusviestinnän ja valvonnan työt. Palomestarin virassa on velvollisuus osallistua tarvittaessa varallaoloon.

Joutsan paloaseman vakinaiseen henkilökuntaan kuuluvat palomestarin lisäksi aluepalopäällikkö ja palomies-kalustonhoitaja.

Janne Airaksinen