Joutsan terveysaseman tämänhetkisiin, sote-keskuksen rakennustöistä johtuviin invalidipysäköintien väliaikaisjärjestelyihin on sittenkin luvassa parannuksia. Asiasta tiedotti eilen Joutsan vs. tekninen johtaja, kunnanjohtaja Harri Nissinen.

– Invalidipaikkoja lisätään kaksi olemassa olevien viereen ja niiden lisäksi rakennetaan kolme saattoliikenteelle tarkoitettua parkkipaikkaa, joilla saa pysäköidä maksimissaan 30 minuuttia, kun tuo liikuntarajoitteisia asiakkaita terveyskeskukselle. Asiakkaiden pysäköintipaikkana toimii edelleen ensisijaisesti Myllytien kenttä, Nissinen toteaa tiedotteessaan.

Joutsan Seudun digilehdessä uutisoitiin lauantaina 21.9. terveysaseman tämänhetkisten invapysäköintijärjestelyjen herättävän kritiikkiä, kun invapaikkoja käytetään epäasianmukaisesti ja paikkojen määrää pidetään liian vähäisenä. Invapaikkoja on tällä hetkellä kaksi.

Uutisessa haastateltu sote-keskushankkeen projektipäällikkö, Brado Oy:n Veli Matti-Hokkanen totesi tuolloin, että terveysasemalla mennään nykyisillä invapysäköintijärjestelyillä sote-keskuksen valmistumiseen saakka. Tilanne kuitenkin muuttui yllättäen Nissisen tiedotettua eilen invapysäköintijärjestelyjen kehittämisestä. Lisäpaikkoihin päädyttiin Nissisen mukaan sote-keskuksen rakennustoimikunnassa asiakkailta saadun palautteen perusteella.

Tarja Kuikka

JS 21.9.2019 Joutsan terveysaseman invapysäköintipaikkojen väärinkäyttö ja vähäinen määrä herättävät kritiikkiä