Joutsan kunta hankkii ikäihmisten palvelujen käyttöön tasapainon, toimintakyvyn, muistin ja koordinaation parantamiseen tarkoitettuja Moto Tiles -liikuntalaattoja. Kyse on tekoälysovelluksesta, joka sisältää useita erilaisia harjoituksia.

Palveluun kuuluu kymmenen liikuntalaattaa, joissa vilkkuu eri värit riippuen harjoituksesta. Laattojen keskellä on paineanturit, joita harjoituksen tekijän tulee painaa jalallaan.

Moto Tiles -liikuntalaattoja käytetään useissa kunnissa ikääntyneiden toimintakyvyn harjoittamiseen. Joutsan vanhuspalveluissa liikuntalaattoja esiteltiin tänä kesänä ja vastaanotto oli tuolloin hyvä.

Päätöksen liikuntalaattojen hankinnasta teki viime viikolla kokoontunut Joutsan perusturvalautakunta. Hankinnan kustannukset 5.990 euroa, johon sisältyy henkilöstön koulutus, katetaan lapsiperheiden tukemiseen ja vanhusten palveluihin tarkoitetun Reino Järvisen rahaston varoista.

Tarja Kuikka

Kuvassa Raija Ahola (2. oik.) ja Anneli Reponen (2. vas.) kokeilemassa Moto Tiles -liikuntalaattoja tänä kesänä, kun niitä esiteltiin Joutsan vanhuspalveluissa. Kuva: JS Arkisto / Janne Airaksinen