Taide- ja kulttuuritoiminta jatkuu Taidelaitos Haihatuksessa Joutsassa. Cleaning women -yhtyeestä ja monista muista taide- ja kulttuuriprojekteista tunnettu Risto Puurunen jatkaa ja laajentaa monialaisen taidelaitoksen työtä.

– Rakensin joitain vuosia sitten täällä kolmen viikon ajan installaatiota kesänäyttelyyn, ja tykästyin taloon, sen henkeen ja ihmisiin ihan älyttömästi. Mielessä virisi heti ideoita, mitä kaikkea täällä voisi tehdä ja järjestää, taidelaitos Haihatuksen tuore tirehtööri ja omistaja Risto Puurunen kertoo Haihatuksen Facebook-päivityksessä.

Kesänäyttely on jatkossakin isoin vuosittainen projekti, mutta sen rinnalle kehitetään muuta kulttuuritoimintaa. Myös kansainvälisen taiteilijaresidenssin ylläpitäminen jatkuu. Vahva kuvataidepainotus laajenee uuden vetäjän myötä musiikkiin ja muihin esittäviin taiteisiin – ehkä yhä enemmän monia taiteenlajeja yhdistäen. Haihatuksesta tulee taidekollektiivi Kinobox Obscuran teosten kotipesä – Kinobox Obscura -polkupyörä eli 3d cameraobscurafillari onkin jo siirretty Joutsaan.

Suunnitelmissa on festareiden, konserttien ja muiden yleisötapahtumien lisäksi taiteen ammattilaisten kursseja, työpajoja ja treeniviikonloppuja.

– Haihatukseen voi tulla esimerkiksi harjoittelemaan ja rakentamaan esitystä, pitää ensiesityksen täällä ja lähteä sitten maailmalle kiertämään, Risto Puurunen visioi.

Markku Parkkonen



Tagged with →