Josemoran motocross-radalla oli tasokas koulutus- ja ajopäivä lauantaina, ja se oli suunnattu lajin nuorimmille junnuille. Joutsan Moottorikerhon juniorit saivat opetusta Jussi Vehviläiseltä, joka on ex-motocross-ammattilainen. Hän päätti kilpailu-uransa vuonna 2007 MM-pronssiin ja Suomen mestaruuteen. Vuodesta 2008 lähtien hän on toiminut yrityksensä kautta kouluttajana.

Nuoret tekivät päivän aikana sitä mikä lajissa on hauskinta eli ajoivat moottoripyörillään ympäri rataa. Vehviläinen seurasi suorituksia ja välillä oli aina palautteen aika. Päivän aikana hän jakoi ohjeitaan muun muassa ajoasennosta istuen ja seisoen, kurviajosta istuen ja seisoen sekä hyppäämisestä.

– Nyt opetellaan perustekniikkaa, eikä puhuta niinkään vauhdista. Hyvin hallitun perustekniikan kautta se vauhtikin sitten aikanaan kasvaa. Kun perustekniikka on kunnossa, lajin harrastaminen tuntuu mukavammalta ja on ennen kaikkea turvallisempaa. Myös mahdollisissa kilpailuissa onnistuu paremmin, tiivisti Vehviläinen tekniikkaharjoituksien ajatusta.

Kouluttajan oli hommannut kerhon puolesta paikalle Pekka Huikko. Moottorikerholla on varsin vilkasta junioritoimintaa, ja radoilla käy ajamassa viitisentoistakin junnua, joista nuorimmat ovat alle kouluikäisiä.

– Olemme jo pidemmän aikaa Moottorikerhon porukan kesken puhuneet, että tällaiselle koulutuspäivälle olisi tarvetta. Nuoria on nyt lajin piirissä hyvä määrä, ja Josemorassa puitteet ovat harrastamiselle erittäin hyvät, kertoo Huikko.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Joutsan Moottorikerhon nuorimmat motoristit saivat lauantaina koulutusta mestarisluokan ajajalta, Jussi Vehviläiseltä (kuvassa pukeutunut maastohousuihin). Vehviläisellä on plakkarissaan muun muassa MM-pronssi kisauraltaan.