Keski-Suomen seututerveyskeskuksen sähköisessä asiointipalvelussa voi nyt varata ajan myös tuki- ja liikuntaelimistön oireen arviointi- ja ohjauskäynnille sekä kouluikäisen ryhtiarvioon tai -seurantaan koko seututerveyskeskuksen alueelle. Lisäksi asiointipalvelussa varatun ajan voi siirtää tai perua sähköisesti.

Tuki- ja liikuntaelimistön oireen arviointi- ja ohjauskäynnille voi seututerveyskeskuksen mukaan varata ajan silloin, kun kyseessä ei ole akuutti tapaturma tai akuutti tuki- ja liikuntaelimistön oire.

Jos oireeseen liittyy esimerkiksi turvotusta, punoitusta, kuumeilua, käsien tai jalkojen toiminnan vaikeutumista tai estymistä, vasempaan yläraajaan säteilevää kipua rasituksessa, äkillisesti pahenevaa kipua rintakehällä, rintarangassa tai olkapäässä tai huimausta tai päänsärkyä, on syytä ottaa yhteyttä vastaanoton ajanvaraukseen. Tällöin henkilö voidaan ohjata hoidon tarpeen arvioinnin perusteella joko lääkärin, sairaanhoitajan tai suoravastaanottofysioterapeutin vastaanotolle.

Kouluikäisen ryhtiarvioon tai -seurantaan voi varata ajan silloin, kun terveydenhoitaja tai koululääkäri siihen kehottaa, kun seurannasta on sovittu fysioterapeutin kanssa, tai kun kouluikäisen ryhdissä huomataan poikkeamaa tai muutosta.

Sähköisellä ajanvarauksella Keski-Suomen seututerveyskeskus pyrkii tarjoamaan vaihtoehtoja ja joustavuutta asiointitapoihin. Sähköiseen ajanvaraukseen pääsee seututerveyskeskuksen nettisivuilta. Ajan varaaminen vaatii erillisen kirjautumisen asiointipalveluun.

Tarja Kuikka