Joutsan Koulumäelle saapui 13 eri alan ammattilaista, kun tiistaina 3.9. vietimme Ammattilaisten aamupäivää. Aamun ensimmäinen tunti oli kaikille yhteinen ja kuulimme Keihäsniemen Rikun kokemuksista yrityksen perustamisen ajoilta. Seuraavat kaksi tuntia yläluokkien oppilaat ja lukion opiskelijat olivat jakautuneet kuuntelemaan ryhmiin eri luentoja. Jokainen ehti kuulla kaksi eri ammattilaisen tarinaa.

Tilaisuuden tavoitteena oli antaa nuorille tietoa nykypäivän työelämästä ja siellä tarvittavista taidoista sekä antaa ammattilaisten uratarinoilla pohdittavaa jokaisen nuoren omaan ammatinvalintaan. Oppilailta ja opiskelijoilta kerätyn palautteen mukaan voidaan todeta, että tilaisuuden tavoite saavutettiin hyvin: moni koki oppineensa uutta tai saaneensa vahvistusta aiemmille tiedoilleen, ja jokainen sai mahdollisuuden erilaisten työelämätarinoiden kuulemiseen.

Sanna Pienmäki

Ammattilaisten aamupäivässä olivat mukana Riku Keihäsniemi (yläkuvassa vas., RIVA Clothing), Annika Oksanen (Joutsan seurakunta), Jonna Mönkkönen (YIT Suomi Oy), Matleena Teppola (Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo), Tarja Peltonen (kirjasto), Tiina Seppälä (Maaseutukehitys ry), Pekka Huikko (FID Engineering Oy), Ville Nurmi (S-market), opo Sanna Pienmäki sekä Ville Vainio (Pengon Oy). Kuvassa olevien lisäksi päivään osallistuivat Marika Iikkanen (Sysmän Säästöpankki), Nina Kuikka (kirjasto), Sari Järvinen (Jyväskylän ammattikorkeakoulu) ja Sari Hovila (Keski-Suomen Sairaanhoitopiiri). Kuva: Sanni Mannila.