Viime viikonlopun Rokkiralli-kisat saatiin vietyä läpi loistavassa säässä ja yleisöäkin oli löytänyt paikalle mukavasti nauttimaan auringosta ja tapahtumarikkaasta kilvanajosta.

Kuljettajia oli ilmoittautunut viikonlopulle 290. Lähtöjä oli lauantaina 79 ja sunnuntaina vielä enemmän, kun peräti 83 lähtöä ajettiin. Päivät olivat siis pitkiä talkooväelle ja järjestäjille, kahvion leidit hoitivat hienosti talkooväen muonituksen ja yleisön palvelemisen.

Myös keskeytykset kuuluvat Rokkirallissa kuvaan. Kilpailijoita oli viikonloppuna paikalla lähes 300.

Tämä oli kymmenes vuosi, kun Kukko Racing toimi pääjärjestäjänä Joutsassa. Kisat ovat iso ponnistus pienelle seuralle, sillä ihan pienellä porukalla ei hommaa pyöritetä. Tänäkin vuonna talkoolaisia oli mukana noin 50 henkilöä. Vuosien varrella on tietty rutiini tullut hommaan ja mukava huomata, että ”Hei mehän osataan hoitaa tää juttu”. Joka vuosi kuitenkin yritetään parantaa ja kehittää tapahtumaa.

Lauantain ajoissa Eetu Vesanen oli Junioreissa eli 15–18-vuotiaiden sarjassa yhdeksäs. Eetu ajaa ensimmäistä kautta, kun kauan odotettu 15 vuoden ikä tuli täyteen keväällä. Kangasniemen Toni Laitinen taistelee tänäkin vuonna Junnumestaruudesta. Hallitseva mestari voitti kaikki ajamansa lähdöt ja oli näin ollen päivän Junnu-ykkönen. Kangasniemen Lauri Pöyry oli Junnujen kymmenes ja Kimmo Oksanen Kardaanin neljäs.

Superluokassa Toivakan Jukka Oksanen ajoi lauantaina D-finaaliin ja sunnuntaina keskeytti kytkinongelmien takia. Superissa lauantaina ajanut Joutsan Markku Marttila keskeytti ensimmäisessä lähdössä moottoririkkoon.

Kalustoa oli Rokkirallissa nähtävillä tuttuun tapaan monennäköistä.

Sunnuntaina Harri Tyviö taisteli jopa Vetari-luokan voitosta voittaen kaksi ensimmäistä lähtöä, mutta joutui taipumaan kakkoseksi A-finaalissa. Mika Niiniranta kiusasi pikku Corollalla isompia Superissa mutta kytkinakselin katkettua joutui jättämään leikin kesken. Joutsan ”Makkaramestari” Harri Lipponen kärsi pito-ongelmista Bemarillaan ja matka katkesi ennen semifinaaleja. Vetareissa Reijo Jumppanen ajoi pokaaleille ollen päivän 13:s. Roni Vesanen ajoi D-finaaliin.

Leidi-luokassa Heidi Ahonen-Kokko aloitti päivän vahvasti voittamalla kaksi ensimmäistä erää, mutta A-finaalissa oli ahdasta ja Heidi jäi joukon hännille kilpakumppanien avustuksella, mutta tuloksena oli kuitenkin viides sija. Heidi johtaa Lady-pistepörssiä kun kaksi osakilpailua on vielä ajamatta.

Rokkirallia ajetaan seuraavaksi Hyvinkäällä ja kaikkien luokkien mestaruudet ovat vielä auki, joten taistelu jatkuu.

Kukko Racing kiittää yhteistyökumppaneita ja talkoolaisia, ensi kesänä taas rymistellään JoSeMoRassa.

Teksti: Jussi Hauvala
Kuvat & video: Markku Parkkonen

Katso video Rokkirallin lauantain tunnelmista:

Tagged with →