Joutsan ja Leivonmäen välillä liikkumista haitannut Nelostien remontti valmistuu pääosin lokakuun loppuun mennessä. Viimeisiä päällystys- ja vihertöitä tehdään vielä ensi vuonna, mutta autoilijoiden kannalta tie on parin kuukauden päästä normaalissa liikennekäytössä. Näin Savenahon alueellakin ajetaan jatkossa kesät talvet sataa kilometriä tunnissa turvallisella keskikaidetiellä.

Seuraavaksi paikallisten asukkaiden ja muidenkin Nelostien kulkijoiden katseet kääntyvät Joutsan eteläpuolelle. Valtion tulisi pikaisesti järjestää rahoitus Hartolan ja Oravakiven välisen Nelostien osuuden remonttiin. Tätä nykyä tie ei millään muotoa vastaa valtakunnan pääväylän statusta.

Eikä tienkorjaaminen seutukunnalla suinkaan tähän lopu. Joutsan kirkonkylän kohdan uudet tiesuunnitelmat ovat jo melko pitkällä. Tässä remontissa on tarkoitus korjata ne ongelmat, jotka liittyvät Joutsan kirkonkylän kohdan risteyksiin Nelostielle. Tuntien nykyisten risteysten epäonnistuneet ratkaisut voi vain toivoa, että tähänkin hankkeeseen löytyvät rahat kohtuullisen pikaisesti.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Tagged with →