Kalenterikesän viimeisinä tunteina eli viime lauantai-iltana seutukunnalla vietettiin ainakin kolmella kylällä kesän lopettajaisia. Uimaniemen Seudun Kyläyhdistys järjesti Hankaan Erätalolla perinteiset kesäkauden päätösjuhlat. Hankaassa vietettiin leppoisa kesäilta pihakisailujen, hyvän ruuan, karaoketanssien ja perinnejuoman merkeissä.

Leivonmäellä Leivonmäki-seura puolestaan kokosi kylän väkeä Nelostien varteen Kangaslammen rannalle venetsialaisiin ihailemaan kokkoa (ylimmässä kuvassa). Tilaisuuden puffetilla kerättiin rahaa kylän koristekukkiin ensi kesälle.

Myös Luhangan kirkonkylällä juhlittiin kesän päättymistä venetsialaisten merkeissä kokkoa polttaen. Luhangan illan huipensi upea ilotulitus, jota seuraamaan oli kyläkaupan rantaan ja ravintolan terassille kerääntynyt melkoinen joukko vakituisia luhankalaisia, kesäasukkaita ja veneilijöitä (kuva yllä).

Markku Parkkonen

Hankaan Erätalon kesänpäättäjäisten ohjelmaan kuului muun muassa tikkakisa. Kuvassa kesäasukas Raimo Koskinen testaamassa taitojaan.

Tagged with →