Viime torstaina luhankalaiset kokeilivat, kuinka luontoa voi käyttää kuntosalina. Ja hyvinhän se onnistui, kun Lions Club Luhanka Ladyt järjestivät Lenkkipolku kuntosaliksi -tapahtuman, johon osallistui kolmisenkymmentä henkeä.

Ohjaajana toimi TNA-Fysion Tiina Tammelin, joka vei tämän ryhmän kirkonkylän pururadalle. Seuraavana torstaina samalla kaavalla mennään sitten Tammijärven pururadalle koulun ympäristöön.

Kävelylenkille kannattaa lähteä aina kun se vain on mahdollista. Luhangan tapauksessa ulkoiluun voi hyödyntää niin kirkonkylän kuin Tammijärven pururatoja. Mutta kun itsensä saa kiskaistua sinne lenkille, niin mikseipä samalla jalostaisi kuntoiluaan hieman tehokkaammaksi.

Tammelinin johdolla joukko sai lenkin aikana nähdä ja kuulla, kuinka kävelyn lisäksi lenkkipolulla voi tehdä myös lihaskuntoharjoituksia ja venytyksiä. Lenkkipolun varresta löytyvät puunrungot ovat tässä hyvänä apuna. Niiden avulla voi venytellä ja ottamalla mukaan kuminauhan käyttää myös lihaskunnon kohentamiseen luonnonhelmassa.

Reppuun voi ottaa mukaan hiekalla täytetyn limsapullon ja kas, mukana onkin pieni käsipaino käytettäväksi. Painorepulla saa muutenkin lisättyä haastetta lenkkeilyyn. Kiviä voi hyödyntää kahvakuulan lailla vaikka askelkyykkyyn.

– Kirkonkylän pururadan profiili on vielä sillä lailla mahtava, että siinä on ylä- ja alamäkeä. Mäkiä kannattaa hyödyntää kääntymällä alhaalla ympäri ja kipuamalla useamman kerran takaisin ylämäkeä, kehottaa Tammelin.

Janne Airaksinen

Ykäkuvassa pidetään tuokio alkulämmittelyn parissa kävelysauvoja hyödyntäen.

Tiina Tammelin ohjasi kuntoilutapahtuman.