Tammijärveläislähtöinen Riikka Koskenniemi oli mukana Suomen maajoukkueessa voittamassa viime viikolla amerikkalaisen jalkapallon EM-kultaa Iso-Britanniassa.

Tällä hetkellä 28-vuotias Koskenniemi pelaa hyökkäyksen linjassa vasempana guardina. Guardin tehtävänä on heittopelissä suojella pelinrakentajaa ja juoksupelissä blokata puolustuksen linjapelaajia.

Koskenniemi kirjoitti ylioppilaaksi Joutsan lukiosta vuonna 2010. Hän asuu nykyään Helsingissä ja työskentelee henkilöstö- ja taloushallinnon assistenttina Valmennuskeskus Publicilla.

– Törmäsin Facebookissa Helsinki Roostersin ilmoitukseen naisten jenkkifutiksen alkeiskurssista ja päätin lähteä kokeilemaan, kun lajin fyysisyys kiinnosti. Alkeiskurssi järjestettiin tammikuussa 2014 ja pelasin myös ensimmäisen kauteni kesällä 2014, kertoo Koskenniemi.

Tuoreen EM-kullan lisäksi Koskenniemi on saavuttanut jenkkifutiksesta SM-kultaa 2016, hopeaa 2015 ja 2017 sekä pronssia 2018. Lisäksi hän sai sumopainista tänä keväänä EM-pronssia yli 95 kg sarjassa.

Kansallisessa Naisten Vaahteraliigassa Koskenniemi siirtyi Turku Trojansiin loppukaudesta, kun Roosters joutui luopumaan sarjapaikasta kesken kauden loukaantumisten takia.

Markku Parkkonen

Juttuun tarkennettu 20.8.2019 kansallisen sarjan nimi viimeiseen kappaleeseen.