Poliisi antaa kiitettävän arvosanan viikonlopun Joutorock-tapahtumasta virkavallan näkökulmasta. Joutsan poliisin mukaan mitään suurempaa hässäkkää ei festivaaleilla tapahtunut, ja kaikki sujui hyvin mallikkaasti. Yleisarvosana niin järjestyksenpidon kuin yleisön käyttäytymisenkin suhteen hipoo kymppiä.

Paikallispoliisi oli varautunut festivaaliin kahdella partiolla, ja heitä tuki kaksi partiota ja yksi moottoripyöräpoliisi Jyväskylän liikenneryhmästä.

Yllä olevaa ei pidä ymmärtää siten, etteikö jonkinlaista häiriökäyttäytymistä olisi ollut havaittavissa. Festareilla kuitenkin aina sattuu ja tapahtuu, koska osa väestä käyttää alkoholia hyvinkin runsaasti ja porukkaa on ahtautuneena paljon suhteellisen pienellä alueella.

Järjestyksenvalvonta piti kuitenkin poliisin havaintojen mukaan tilanteen näpeissään hyvällä otteella ja ennakoiden mahdollisia ongelmatekijöitä.

Tagged with →