Joutsan seutukunnan kesä on saanut uuden ilmeisen pysyvän tapahtuman: viime lauantain Joutorock vakiinnutti kerralla paikkansa Keski-Suomen ja miksei lähimaakuntienkin tapahtumakartalla. Paikallinen yrittäjä Visa-Matti Kuitunen yhteistyökumppaneineen järjesti kaikille kotimaisen rock-musiikin ystäville mahtavan illan. Ilmeisesti onni myös suosii rohkeaa, sillä sääkin sattui lauantaina olemaan likimain kesän paras.

Yleisö otti tapahtuman hyvin vastaan: lippuja siihen myytiin järjestäjien mukaan yli 2.500 kappaletta. Silmämääräisesti katsottuna paikalle oli saapunut vakituisten joutsalaisten lisäksi paljon väkeä lähikunnista sekä lähialueen kesämökeiltä. Moni vapaa-ajanasukas kiittelikin tapahtumaa vuolaasti.

Joutorock on yksi hieno lisä seutukunnan kesätapahtumiin. Muutama viikko sitten paikkakunnalla saatiin ihastella upeaa moottoripyöränäyttelyä. Tämän viikon lopulla kansa kokoontuu Jousan Markkinoille. Toivottavasti paikalliset osaavat arvostaa niitä, jotka työskentelevät tapahtumien järjestämiseksi. Eipä olisi pahitteeksi, jos vaikkapa kunta joskus muistaisi heitä jollain symbolisellakin eleellä.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Tagged with →