Lauantaina nykymuodossaan ensimmäistä kertaa järjestetty Joutorock-tapahtuma onnistui niin sään kuin järjestelyidenkin puolesta erinomaisesti. Eppu Normaalia (yläkuvassa), Klamydiaa, Melrosea ja Rock’n’ Roll Sensationia kokoontui Joutsan Pankkiaukiolle katsomaan yli 2.500 lipun ostanutta.

Pankkiaukio toimi järjestelypaikkana hyvin. Järjestäjät tiedottivatkin jo lauantaina, että tapahtuma tullaan järjestämään myös vuoden päästä 15.8.2020. Tuolloin Joutorockissa esiintyvät Dingo, Arttu Wiskari, Kotiteollisuus ja Popeda. Ensi vuoden Joutorockin liput on jo laitettu myyntiin.

Joutorockin järjestelyistä vastaa Ravintola Kellarin sekä Hotelli Aaton ja Ellin yrittäjä Visa-Matti Kuitunen yhtiöineen.

Tunnelma paikanpäällä oli esiintyjistä ja mainiosta kesäsäästä johtuen leppoisa. Järjestyshäiriöiltä ei aivan kokonaan vältytty, mutta pääosin rock-kansa käyttäytyi mallikkaasti. Kyseessä lienee ollut yksi Joutsan lähivuosien historian isoimmista yleisötapahtumista. Eppu Normaalin keikasta voi todeta, että se oli samalla Joutsan musiikkihistorian mittavin yhteislaulutilaisuus. Sen verran tuttuja ja rakkaita Eppu Normaalin kappaleet joutsalaisyleisöllekin olivat.

Markku Parkkonen

Joutorockin avausesiintyjänä oli Klamydia.
Pankkiaukiolla oli jo Joutorockin alkaessa mukavasti väkeä ja yötä kohden tunnelma vain tiivistyi.

Katso videopätkä Joutorockin tunnelmista:

Tagged with →