Joutsan kunnanhallitus valitsi eilen loputkin urakoitsijat sote-keskuksen rakentamiseen liittyen. Sähköurakkaan valittiin Ansioniemen Sähkö Oy (429.000 euroa) ja putkiurakkaan Näsin vesijohtoliike Oy (320.000 e). Tarjouksia saatiin määräaikaan mennessä sähköurakkaan yksi kappale ja putkiurakkaan neljä. Kaikki tarjoajat täyttivät tarjouspyynnön ehdot ja tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Muut tarjonneet olivat JKL Hana Oy (320.600), Pertunmaan LVI -asennus Oy (340.000) ja LVI asennus Kari Kivisaari Oy (354. 000). Hinnoissa ei ole arvonlisäveroa.

Kunnanhallitus päätti kesäkuussa keskeyttää putki- ja sähköurakoiden hankinnat ja hylätä tarjoukset epäedullisen kustannustason vuoksi. Tarjoukset ylittivät selkeästi urakoiden määrärahat, jolloin kilpailutus uusittiin muutetulla sisällöllä.

– Haimme uudelleenkilpailutuksella tarvittavaa noin 200.000 euron säästöä ja se saavutettiin. Tällä hetkellä kustannusarvio on noin 4,97 miljoonaa euroa, minkä vuoksi hallituksen päätökset tänään ovat rajoituslain mukaiset taustoittaa kunnanjohtaja Harri Nissinen.

– Urakkahinnat laskivat, kun tarjousta muutettiin siten, että siirryttiin tilojen jäähdytyksestä viilennykseen. Vastaanottotiloissa ja toimistotiloissa viilennys on riittävä. Kustannusten laskuun vaikutti myös työmaan valvonnan kilpailutus, joka oli noin 40.000 arviota pienempi.

Noin 1.500 neliön työmaan valvonnasta antoivat tarjouksensa WSP Finland Oy (64.875) ja Brado Oy (37.000). Valvonnan kilpailutuksen voitti Brado Oy ja kilpailutuksen toteutti työryhmä kunnanjohtaja Nissinen, talous- ja hallintojohtaja Antti-Pekka Hokkanen ja työpäällikkö Veijo Penttinen.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Liikennejärjestelyt ovat alueella muuttuneet, ja asiakkaat sekä henkilökunta pysäköivät remontin ajaksi Myllytien kentälle hautausmaan kupeelle. Sisään terveyskeskukseen mennään tällä hetkellä niin sanotusta ensiavun päädystä, mikä näkyy kuvan taustalla.