Joutsan seutukunnalla oli viime viikolla muutamia maastopaloja, joita palokunnan yksiköt eri puolilta seutua kävivät sammuttamassa. Torstaina illalla Joutsan yksikkö kävi sammutustöissä Nelostien varrella Ansiossa Hartolassa, jossa paloi mäntykangasmaastoa. Kyse oli kooltaan noin muutaman kymmenen neliömetrin alueesta.

Varhain perjantaiaamuna maastoa paloi Väihkölän suunnalla Joutsan ja Hartolan rajamailla. Tuolloin kyse oli parinsadan neliön suuruisesta alueesta. Kovan tuulen vuoksi palo uhkasi levitä moneen otteeseen, mutta sammutustöissä olleet Joutsan ja Hartolan yksiköt saivat sen kuitenkin sammutettua.

Hieman myöhemmin perjantaiaamuna maastoa paloi Kivisuolla, jossa kyse oli aukkohakkuualueella olevasta, noin kolmensadan neliömetrin suuruisesta alueesta. Palon syttymissyynä oli metsäkoneen telasta lähtenyt kipinä. Sammutustöihin osallistui useita yksikköjä, muun muassa Luhangan ja Leivonmäen yksiköt.

Lauantaina alkuillasta Syysniementiellä Leivonmäellä paloi taimikkoa. Alueen vapaa-ajanasukas oli havainnut metsäalueella sammuneen, mutta edelleen savuavan paloalueen ja tehnyt asiasta ilmoituksen hätäkeskukseen. Tässä tapauksessa kyse oli noin 200 neliömetrin suuruisesta paloalueesta. Sammutustöihin osallistuivat palokunnan yksiköt Leivonmäeltä ja Toivakasta.

Tagged with →