Suur-Savon Energiasäätiö tukee uusia yksityishenkilöiden aurinkoenergiahankkeita myöntämällä rahallista tukea 1.500 euroa kriteerit täyttävien aurinkosähköjärjestelmien hankintaan.

Järjestelmät pitää olla 11.4.2019 jälkeen ostettuja. Säätiön asiamies Kalle Ervasti kertoo, että vieläkin kannattaa jättää tukihakemus sisään, vaikka kampanja alkoi jo huhtikuussa. Samalla hän huomauttaa, että tuen saanti ei tässä vaiheessa ole enää taattu, sillä se on ollut hyvin suosittu. Enimmäismäärää korotettiin jo kertaalleen sadasta hakijasta 200 hakijaan, ja tässä vaiheessa viedään jo viimeisiä tukirahoja.

– Vielä kannattaa kuitenkin hakea, jotta saa vähintään varasijan. Joskus käy niin, että ihmiset eivät käynnistäkään sovittua projektia, ja silloin myönnetty tuki palautuu uudelleen jakoon, huomauttaa Ervasti.

Tukea voi hakea yksityishenkilö, joka on hankkimassa aurinkosähköjärjestelmää vakituisessa asuinkäytössä olevaan kohteeseen. Paneelijärjestelmän vähimmäistehon tulee olla 3 kW ja järjestelmä tulee kytkeä sähköverkkoon. Hakija voi valita itse järjestelmän toimittajan.

Kampanja on maantieteellisesti rajoitettu siten, että tukea myönnetään Järvi-Suomen Energia Oy:n sähköverkon alueella oleviin kohteisiin. Avustus maksetaan hyväksytyille hakemuksille siinä vaiheessa, kun järjestelmä on asennettu ja hyväksytysti kytketty sähköverkkoon.

Yksityishenkilöiden tukeminen tällä tavoin on päänavaus ja ensimmäinen laatuaan säätiön historiassa. Yleensä säätiö tukee yrityksien ja yhteisöjen hankkeita energiahuollon kehittämisen saralta.

Janne Airaksinen